Curățarea zilnică a tenului – cum să ai o piele fără probleme

Rutina de îngrijire a pielii trebuie realizată în funcție de tipul tău de ten, iar la fel de importante sunt și produsele cosmetice pe care le utilizezi în acest proces. Descoperă din articolul nostru cum să îți cureți tenul în mod corespunzător, astfel încât să te poți bucura de o piele fină și catifelată fără prea mult efort. 

Cum se face curățarea zilnică a tenului?

Când vorbim despre curățarea tenului, știm că orice rutină de îngrijire cuprinde mai multe etape. Cu toate acestea, produsele de curățare, tonifiere și hidratare pe care le utilizezi sunt cele care te pot ajuta să obții aspectul pe care ți-l dorești. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

  • În funcție de tipul tău de ten, poți opta pentru o dublă curățare a tenului – pasul care nu trebuie să lipsească din nicio rutină. De asemenea, dacă folosești machiaj zilnic, este important să utilizezi și un lapte demachiant pentru a putea îndepărta chiar și cele mai rezistente reziduuri. Alege un produs cu o formulă ușoară dacă ai tenul gras sau mixt. A doua etapă a procesului de curățare o reprezintă gelul sau spuma pe care o aplici pentru purificarea totală a pielii tale. 
  • După ce te-ai asigurat că tenul tău este complet curat, aplică o loțiune tonică. Achiziționează doar produse pe bază de ingrediente naturale, care nu conțin parfum sau alcool, deoarece aceștia sunt iritanții principali pentru piele. Nu sări peste acest pas nici dacă ai tenul uscat, deoarece loțiunea tonică poate avea și un intens efect hidratant. 
  • Următorul pas este aplicarea unui serum pentru ten, care trebuie masat prin mișcări circulare și repetate pentru a pătrunde în straturile profunde ale pielii. Alege o formulă care să nu îngrașe pielea și care oferă tenului tău un efect de luminozitate și uniformizare. În general, serumul se aplică seara, înainte de culcare pentru a putea acționa peste noapte. 
  • Îngrijirea ochilor este un aspect esențial în prevenirea apariției ridurilor. În această zonă sensibilă poți utiliza un balsam special conceput pentru reîmprospătare și estomparea cearcănelor sau pungilor de sub ochi. Dacă observi deja linii fine formate în jurul ochilor, un astfel de produs ți-ar putea fi de mare ajutor în netezirea lor. 
  • Hidratarea reprezintă un pas extrem de important în orice rutină de îngrijire a tenului, chiar și în cazul persoanelor cu tenul gras sau mixt. Seara, poți opta pentru o cremă hidratantă pentru ten cu efect reparator, pe când pe timpul zilei este recomandat să folosești o cremă cu SPF pentru a-ți proteja tenul. Nu neglija acest aspect chiar dacă ne aflăm în sezonul rece.

Cu siguranță poți avea o piele fără probleme atât timp cât utilizezi produse de calitate și adecvate tipului tău de ten. Investește în sănătatea pielii tale și rezultatele nu vor întârzia să apară! 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!