Cum poți găsi un credit avantajos în 5 pași

Când cauți un împrumut trebuie să te concentrezi asupra mai multor aspecte financiare pentru a fi sigur că decizia nu va avea efecte neplăcute asupra bugetului tău lunar. O modalitate excelentă vizează compararea cât mai multe credite. Astfel, îți va fi mult mai ușor să identifici avantajele și dezavantajele fiecărei soluții de creditare.

Dacă ai nevoie de o soluție de finanțare, poți opta fie pentru un credit nevoi persoane, acordat de bănci, fie pentru un credit rapid de la IFN-uri.

Prima variantă îți poate oferi o sumă de până la cel mult 125 -130.000 de lei (ori echivalentul în euro), cu dobândă fixă sau variabilă, rambursarea făcându-se în maximum 5 ani.

Ești eligibil pentru un credit nevoi personale dacă:

  • Ai venituri stabile;
  • Lucrezi la actualul job de cel puțin 3 sau 6 luni, în funcție de normele băncii;
  • Nu ai o vechime totală în muncă mai mică de 1 an;
  • Ai un istoric de plată pozitiv, nefiind înscris în evidențele Biroului de Credit pentru restanțe sau întârzieri la plata altor împrumuturi.

În paralel, un credit urgent vizează acordarea unor sume mai mici. Majoritatea IFN-urilor oferă împrumuturi de până la 2.000 sau 4.000 de lei, cu dobândă fixă, dar vei găsi și creditori care îți pot acorda pana la 20.000 de lei. În funcție de regulile fiecărui IFN, perioada de rambursare poate oscila între câteva săptămâni și până la 30 de luni.

Pentru a putea aplica pentru un credit urgent trebuie:

  • Să ai peste 18 ani;
  • Să încasezi venituri pe care să le poți justifica, dacă ți se va cere acest lucru;
  • Să ai cetățenie română, un număr de telefon valabil și un cont bancar în care să poți primi suma împrumutată.

Condițiile de creditare sunt mult mai permisive decât ale băncilor, astfel că poți aplica fără mari emoții chiar și dacă veniturile tale lunare nu sunt mai mari de 300 de lei sau dacă figurezi pe lista neagră a Biroului de Credit.

  1. Ia dobânzile la puricat

Un prim factor pe care trebuie să îl verifici, pentru a avea certitudinea că alegi un împrumut echitabil, este dobânda. Analizând mai multe oferte de creditare, îți poți face o idee despre nivelurile practicate pe piața financiară și vei putea identifica, astfel, un nivel avantajos pentru buzunarul tău.

Dacă te îndrepți spre o dobândă variabilă, ia în calcul și faptul că valoarea acesteia ar putea crește, ca urmare a evoluției indicelui de referință IRCC. Astfel, poți ajunge, pe parcursul creditării, în situația în care ratele tale se scumpesc considerabil.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!