Cum alegem mănuși de unică folosință calitative

De Unica.ro, pe

Mănușile de unică folosință sunt utilizate în foarte multe domenii de activitate. Însă pentru că se găsesc într-o mulțime de modele și materiale diferite, alegerea mănușilor potrivite, care să ofere atât protecție, cât și o bună dexteritate, nu este deloc una ușoară. Mai ales când mănușile trebuie să corespundă, pe deplin, nevoilor tale și activităților pe care le desfășori. 

Cum poți alege mănuși de unică folosință calitative? Descoperă în rândurile următoare criteriile de alegere a unor astfel de accesorii, pentru a determina care sunt cele mai potrivite mănuși pentru tine! 

Alegerea mănușilor de unică folosință în funcție de material 

Cele mai cunoscute mănuși de unică folosință sunt cele confecționate din latex și din nitril. Desigur, exista si alte materiale folosite pentru realizarea mănușilor de unică folosință, precum vinilul sau plasticul.  

Mănuși de unică folosință din latex 

Mănușile din latex oferă beneficii pentru multe domenii de activitate, printre acestea numârându-se: 

 • Rezistența chimică – Latexul protejează mâinile împotriva clorului, foraldehidei și iodului. Chiar dacă au acest beneficiu, mănușile din latex pot prezenta reacții alergice în contact cu pielea anumitor persoane. 
 • Rezistența – Latexul este un material rezistent. 
 • Oferă dexteritate și simț tactil – Latexul permite mănușilor să se fixeze bine pe mână, oferă lejeritate în mișcare, dar și simț tactil. Cu ajutorul acestora pot fi manipulare chiar și cele mai mici obiecte. 
 • Pot fi achiziționate în varianta pudrată sau nepudrată, în funcție de activitatea desfășurată și de preferințe. 

Mănuși de unică folosință din nitril 

Spre deosebire de cele din latex, mănușile din nitril, de unică folosință sunt mult mai rezistente, însă și prețul este unul mai mare. Acestea sunt o bună alternativă, însă, pentru persoanele alergice la latex. Mai mult decât atât, există persoane care aleg mănușile din nitril tocmai din acest motiv. Dintre avantajele acestor mănuși de unică folosință menționăm: 

 • Rezistența crescută împotriva substanțelor toxice precum detergenții. 
 • Nitrilul prezintă cele mai bune proprietăți de protecție dintre toate mănușile de unică folosință regăsite pe piață, dat fiind că este un cauciuc sintetic. 
 • Impermeabilitatea și rezistența sporită. 

Chiar dacă aceste tipuri de mănuși prezintă o serie de avantaje, acestea nu se mulează atât de bine precum mănușile de unică folosință din latex și nici nu oferă același simț tactil sporit. 

Mănuși de unică folosință din vinil 

Mănușile din vinil nu conțin latex și sunt potrivite pentru orice persoană dorește să poarte mănuși de protecție și care necesită schimbarea constantă a acestora. Chiar dacă nu sunt la fel de flexibile precum cele din latex sau nitril, aceste mănuși oferă posibilitatea de a mișca liber mâinile, permițânu-ți să efectuezi rapid și eficient anumite sarcini. Dintre avantajele acestora enumerăm:

 • Proprietăți antistatice. 
 • Rezistența la grăsimi și alcool. 
 • Reducerea riscului de apariție a leziunilor sau a sensibilității pielii. 
 • Protecția în timpul manipulării obiectelor calde sau reci, prin împiedicarea transferului rapid de temperatură. 

Mănuși de unică folosință din plastic 

Mănușile de plastic pot asigura protecția mâinilor în timpul îndeplinirii unor sarcini care implică utilizarea substanțelor chimice. În sarcinile zilnice, aceste tipuri de mănuși joacă un rol important, oferind confort și ușurință în activitățile de la locul de muncă sau de acasă. 

Alegerea mănușilor de unică folosință în funcție de domeniul de activitate 

Un alt criteriu important în alegerea unor mănuși de unică folosință calitative îl reprezintă și domeniul de activitate. Iată, așadar, care sunt domeniile recomandate pentru fiecare tip de mănuși în parte. 

Mănuși de unică folosință din latex și domenii de activitate 

Mănușile din latex sunt utilizate, în special, în industria sanitară, industria medicală, industria serviciilor alimentare, industria automobilelor sau industria de prelucrare. Datorită rezistenței chimice crescute și a dexterității pe care o oferă, acestea sunt ideale pentru activitățile mai sus menționate. 

Mănuși de unică folosință din nitril și domenii de activitate 

Mănușile din nitril sunt utilizate cu precădere în industria alimentară, în prelucrarea și manipularea produselor, în saloanele de masaj, saloanele cosmetice și saloanele de tatuaj. Proprietățile acestora le transformă într-unele dintre cele mai calitative mănuși existente pe piață. 

Mănuși de unică folosință din vinil și domenii de activitate 

Mănușile din vinil sunt o alegere extrem de populară în industria alimentară, cu precădere în vânzări. Fiind rezistente și accesibile ca și cost, vânzătorii magazinelor optează adesea pentru achiziționarea acestor tipuri de mănuși, mai cu seamă că e nevoie de schimbarea constantă a acestora. 

Mănuși de unică folosință din plastic și domenii de activitate 

Mănușile din plastic sunt o alegere excelentă în domeniul menajer, având un rol important în îndeplinirea sarcinilor de natură casnică. Este imposibil ca în locuința ta să nu existe cel puțin o pereche de astfel de mănuși, folosite pentru curățenia casei sau pentru spălarea vaselor. 

Înainte de a te decide asupra unui tip de mănuși de unică folosință trebuie să iei în considerare criterii mai sus menționate. În acest fel, te vei asigura că vei alege cele mai calitative mănuși, în funcție de activitățile pe care le desfășori. Trebuie să știi, însă, că, indiferent de domeniul de activitate, latexul și nitrilul rămân cele mai calitative materiale pentru confecționarea mănușilor de unică folosință!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!