Cele 10 beneficii ale purtării bijuteriilor din argint

Ultimul update Vineri, 23 septembrie 2022, 18:26

Astăzi te ajutăm să descoperi cele 10 beneficii pentru sănătate ale purtării de bijuterii argint. Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta în viața de zi cu zi și că îți va face plăcere să ănveți îdespre aceste caracteristici ale argintului pe care foarte puțini oameni le cunosc.

Efecte antibacteriene

Argintul a fost folosit ca material antibacterian de mii de ani. Era folosit pentru a colecta apa și ca recipient pentru a depozita alimentele pentru o mai bună conservare, de aceea tacâmurile folosite în antichitate erau toate din argint, pentru a preveni bolile.

În zilele noastre, argintul este folosit din nou ca un complement în lupta împotriva bolilor, prin urmare, purtarea bijuteriilor din argint ajută organismul nostru să lupte împotriva bacteriilor.

Așa că acum ai încă un motiv bun pentru a cumpăra bijuterii din argint pe care ți le dorești cu ardoare.

Reduc artrita

Oamenii de știință au descoperit că purtarea argintului reduce durerea cauzată de artrită, ei recomandă purtarea inelelor de argint dacă simți dureri la nivelul articulațiilor degetelor. De asemenea, ajută la combaterea hiperextensiei mâinilor.

Ajută la circulația sângelui în tot corpul

Venele și arterele rămân elastice, ajutând la formarea oaselor și la regenerarea pielii, de aceea, este foarte recomandat, dacă ai probleme cu circulația, să porți o brățară sau o brățară de argint.

Atenuează efectele radiațiilor

Te-ai simțit vreodată obosit atunci când ești  în contact cu o mulțime de dispozitive electronice? Ei bine, asta din cauza câmpurilor electromagnetice pe care le generează, undele lor pot provoca dureri de cap intense și alte afecțiuni.

Argintul, datorită încărcăturii sale pozitive, te protejează de aceste unde, prin urmare, utilizarea argintului este foarte recomandată pentru persoanele care lucrează online sau cu multe dispozitive electronice.

Stabilizează temperatura corpului

Argintul ajută la menținerea unei temperaturi stabile în organism, ceea ce ajută la prevenirea bolilor, este foarte sănătos să îl folosim atunci când este frig sau când facem sport, deoarece ne va regla temperatura corpului și nu vom fi atât de afectați de schimbările bruște de temperatură.

Reduce insomnia

Acesta este, probabil, beneficiul pe care îl știm cu toții, întotdeauna s-a spus în cultura populară că, dacă ai probleme de somn, pune un obiect de argint sub pernă.

Argintul este capabil să calmeze oamenii și să îi facă să doarmă mai profund, permițându-le să se odihnească mai bine și să fie mai activi a doua zi. Știi, remediul bunicii funcționează întotdeauna.

Reduce tensiunea

Argintul are proprietatea de a reduce nivelul de tensiune, astfel încât vine la îndemână pentru persoanele hipertensive, deoarece ajută la reducerea acestor niveluri ridicate.

Așadar, dacă ești o persoană cu tensiune arterială ridicată sau cunoști pe cineva cu tensiune arterială ridicată, trebuie să îi oferi bijuterii de argint de ziua lor.

Ajută împotriva anxietății

Poate că aceasta este cea mai importantă proprietate a argintului. Purtarea de bijuterii din argint este un lucru foarte pozitiv pentru persoanele cu anxietate, deoarece le ajută să se calmeze. Atingerea colierului sau învârtirea inelului (inelele de învârtire sunt recomandate de toți medicii pentru a ajuta persoanele cu anxietate), face ca persoana care suferă de anxietate să se calmeze și să se controleze.

Un aspect mult mai natural decât oțelul

Bijuteriile din oțel inoxidabil au câștigat mai multă popularitate în ultimii ani datorită faptului că sunt un material mai bun decât fantezist. Problema este că, în timp ce este strălucitor și mai ieftin, arată mai plictisitor decât argintul fin și este nenatural, lucru care nu le place multor clienți.

Același aspect strălucitor, dar opac, se regăsește în unele bijuterii din argint care sunt supuse unui proces numit „placare”, pentru a le face și mai rezistente, dar adevărul este că consumatorilor nu le place acel tip  de articole.

Durează pentru totdeauna

Cand vine vorba de calitate, argintul este cea mai buna opțiune pentru bijuteriile tale pentru ca te poate rezista ani de zile, spre deosebire de acele bijuterii care arată bine câteva luni și apoi se strică și trebuie aruncate.

Iată așadar care sunt cele 10 beneficii ale purtării de bijuterii argint. Spune-ne, le știai pe toate? Care te-a surprins cel mai mult? Mai știi vreun alt beneficiu al argintului?

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!