Ce puteți face începând chiar de acum pentru a vă menține sănătatea și frumusețea pielii?

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, așa că este important să avem grijă de sănătatea și frumusețea sa. Înainte de a ne achiziționa tot felul de produse de îngrijire a pielii, primul pas este să aflăm ce tip de piele avem. Doar alegând produse formulate pentru un tip specific de piele, ne vom bucura de beneficiile lor. Pielea sensibilă cauzează senzația de usturime sau arsură mai ales după ce am utilizat un produs care conține parfum sau alcool. Pielea normală este curată, netedă, uniformă și, în general, nu creează mari probleme. Pielea uscată este descuamată, cauzează mâncărimi și se poate irita ușor din cauza mai multor factori, cum ar fi produse de îngrijire nepotrivite, umiditate scăzută în aer sau expunerea la soare. Pielea mixtă este uscată în unele zone și grasă în altele, iar pielea grasă este lucioasă și adesea predispusă la acnee. Înțelegerea tipului de piele vă ajută să învățați cum să aveți grijă de ea și cum să selectați produsele de îngrijire care îi vor răspunde la toate nevoile sale. 

Pe lângă stabilirea tipului de piele, iată ce mai puteți face pentru a vă bucura de o piele tânără, frumoasă și sănătoasă:

Nu vă puneți mâinile pe față

Ori de câte ori vă atingeți fața, transferați murdăria și germenii de pe mâini direct pe față. Faceți tot posibilul să nu vă atingeți fața pe tot parcursul zilei. De asemenea, evitați să strângeți sau să spargeți coșurile, deoarece acest lucru poate provoca apariția cicatricilor. Rezistați impulsului de a vă freca pielea. Dacă ați transpirat puternic cu siguranță simțiți nevoia de a vă atingeți pielea, însă încercați să nu faceți acest lucru. În caz contrar, vă veți irita pielea, ceea ce poate agrava orice afecțiune a pielii, inclusiv acneea. În magazinul online Blively veți găsi o gamă completă de produse coreene dedicate îngrijirii tenului cu tendință acneică. De la geluri de curățare, creme de față și până la măști calmante, veți găsi o varietate de produse care vor forma o rutină ideală de îngrijire a pielii cu tendință acneică. Nu uitați nici de sănătatea buzelor. Aplicați un balsam de buze sau un ruj care conține un factor de protecție solară de cel puțin 30 înainte de a vă expune la soare. 

Verificați-vă pielea în mod regulat

Cancerul de piele devine aproape cel mai frecvent tip de cancer în întreaga lume și sute de oameni mor în fiecare zi din cauza melanomului, cea mai mortală formă de cancer de piele. Totuși, atunci când este detectat în timp util, cancerul de piele este tratabil. De fapt, rata de supraviețuire pentru persoanele al căror melanom este detectat și tratat înainte ca acesta să se răspândească la ganglionii limfatici este de 98%. Prin urmare, este important să vă verificați în mod regulat pielea și să depistați la timp eventualele pete noi, pete care sunt diferite de alte pete de pe corp sau alunițe care vă cauzează mâncărimi, sângerează sau își schimbă culoarea. Acestea sunt semne de avertizare timpurie ale cancerului de piele. Dacă observați noi pete sau alunițe, adresați-vă unui dermatolog. 

Nu în ultimul rând, găsiți modalități prin care vă puteți gestiona stresul. Unele afecțiuni de piele precum psoriazisul și dermatita atopică apar adesea când treceți prin perioade intense de stres. De asemenea, stresul poate provoca apariția multor afecțiuni ale pielii, inclusiv acnee, eczeme, psoriazis și rozacee. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!