5 idei faine de trasee prin București pentru plimbare cu bicicleta sau cu rolele

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 14:09
Dacă îți place să te plimbi cu bicicleta sau cu rolele, iar mișcarea în aer liber e preferata ta, azi vrem să-ți venim în ajutor cu câteva idei de trasee prin București. Cele 5 trasee pe care le-am ales pot fi parcurse de oricine, pentru că nu sunt dificile, iar lungimile lor nu sunt atât de mari. Practic, nu ai nevoie decât de un echipament corespunzător, de o sticlă cu apă, de niște picioare sănătoase, ușoare, și de o dispoziție bună.

Trasee din București pentru plimbările cu rolele

Plimbare relaxantă de jur împrejurul parcului Herăstrău. Dacă plimbările cu rolele sunt preferatele tale, atunci un traseu în jurul Herăstrăului, dar și pe aleile din pac, poate fi oricând o idee bună. În aproximativ o oră poți da o tură de parc, sau poate chiar două, în funcție de viteza pe care o preferi, poți să te bucuri de aerul curat, de atmosfera relaxantă și, de ce nu, îți poți face prieteni noi. În parcul Herăstrău poți să te oprești și pentru un scurt popas, poate pe o bancă pe marginea lacului, iar dacă mergi seara, la apus, te vei bucura și de o priveliște superbă.

Descoperă comorile Bucureștiului de altădată, pe traseul Cișmigiu – Eroilor – Cotroceni. Pornind din parcul Cișmigiu, adică chiar din centrul Capitalei, poți face un traseu prin Bucureștiul vechi, mai exact poți admira casele de altădată și obiectivele cultural-turistice din zona Eroilor – Cotroceni. Cartierul Cotroceni e unul liniștit, plin de verdeață, iar străzile sunt într-o stare bună, lucru esențial pentru plimbările pe role. Un astfel de traseu nu ar trebui să-ți ia mai mult de 2 ore.

Trasee din București pentru plimbările cu bicicleta

Plimbare prin centrul Capitalei. Pornind, de exemplu, din parcul Tineretului, poți face o plimbare prin centrul Capitalei, pe traseul Unirii – Romană – Victoriei. Dacă alegi să mergi într-o după-amiază de week-end, când traficul din oraș e la cote minime, poți să te bucuri de plimbare și să descoperi monumentele istorice de pe traseu, arhitectura Bucureștiului de altădată și te poți opri la una din numeroasele terase din centru pentru a te răcori cu o limonadă.

Plimbare printr-un cartier al Bucureștiului. O să râzi, dar chiar și cartierele de la marginea Bucureștiului au farmecul lor și ascund monumente și obiective turistice interesante. Alege un cartier prin care nu ai mai fost niciodată, sau ai ajuns foarte puțin, fie că e vorba de Militari, Drumul Taberei, Pantelimon sau 1 Mai și ponește în aventură. Un astfel de traseu poate să-ți ia de la o oră, la câteva ore, dar cine știe ce poți vedea pe parcurs – case memoriale, detalii arhitecturale inedite sau parcuri ascunse, toate te așteaptă să le descoperi!

Descoperă Parcul Natural Văcărești sau Delta Văcărești. Începând din 2017, în Parcul Natural Văcărești a fost inaugurat primul traseu de cicloturism şi drumeţie. Acesta măsoară 8 kilometri și poate fi parcurs atât de adulți, cât și de cei mici, atâta timp cât sunt însoțiți. Ruta are două părți, o potecă „belvedere” și una „printre bălţi”, iar accesul se face fie din Splaiul Unirii 168, fie din Strada Săvineşti. El poate fi parcurs în aproximativ o oră, dar e bine de știut că terenul este destul de accidentat, așadar nu toate bicicletele îi pot face față.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!