8 motive pentru care cheltui mai mulți bani de sărbători

De Adina Radu pe 30 noiembrie 2016
Probabil știi că, de sărbători ajungi să cheltui mai mulți bani decât ai vrea.Cum ajungi, ca în ziua de Crăciun să cheltui toți banii de pe card?
  • Te-au convins reducerile de Black Friday sau Cyber Monday

Comercianții știu că te-ai pregătit pentru luna decembrie, luna cadourilor, așa că îți oferă la început de decembrie pe ce să cheltui banii.

  • Mândrie și așteptări

De sărbători, ajungem la rude pe care nu le vedem așa des și ajungem să ne dorim să le impresionăm prin cadourile pe care le duce la reuniunile de familie. Ajungem să cheltuim mulți bani pe produse scumpe.

  • Presiunea de a fi un bun părinte

Cu siguranță vrei ca în familia ta să fie toți fericiți, exact ca în reclamele tv, în special copiii. Nu e nevoie să cumperi cel mai nou gadget pentru adolescenrul tău și nici copilul tău cel mic nu are nevoie de atâtea jucării.

  • E convenabil

Imaginează-ți că stai în pijamale și faci cumpărăturile de Crăciun. Ai nevoie doar de card și ajungi să cheltui mai mulți bani decât ți-ai propus. De ce? Pentru că bucățica aceea de plastic nu se simte ca și cum ai cheltui bani.

  • Psihologia shoppingului

Comercianții știu ce muzică să pună în magazine și unde să pună rafturi cu produse de care sigur nu ai nevoie. E doar psihologia shoppingului și e o capcană pentru oricine intră în magazin.

  • Supraestimezi

Ai tendința să cumperi mai multă mâncare decât ai avea nevoie cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Ajungi să faci risipă de alimente, dar și de bani.

  • Cazi în capcana pregătirilor de sărbători

Chiar nu ai nevoie de o nouă rochie, de un nou machiaj sau de un nou abonament pentru a intra cu bine în noul an. Nu te lasa prinsă în mrejele acestor superstiții.

  • Iresponsabilitatea colectivă

E ușor să uiți de ceea ce e important când vezi că toată lumea cheltuie iresponsabil. Nu uita de ceea ce înseamnă cu adevărat sărbătorile de iarnă.

Sursa foto Northfoto

Citește și Ce ne facem cu dependența de cumpărături?

Citește și Tu știi care este adevăratul scop al suportului de la coșul de cumpărături? Răspunsul a uimit o mulțime de oameni

 

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița