Zece motive ca să nu sari niciodată peste micul dejun

Știi deja că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar continui să sari peste el, din diferite motive? Iată zece motive pentru care ar trebui să mănânci în fiecare dimineață:

Citește și – 6 idei de mic dejun bogat în proteine

Micul dejun te ajută să te concetrezi mai bine

Masa de dimineață oferă necesarul de glucoză, hrană indispensabilă creierului pentru a putea funcționa la parametri normali. Energia și dispoziția celor care nu iau micul dejun au de suferit. Aceștia devin iritabili, obosiți și agitați.

Masa de dimineață te ajută să slăbești

Paradoxal, a sări peste micul dejun nu doar că nu te ajută să slăbești, dar crește riscul obezității. Care este explicația? Specialiștii susțin că atunci când ne înfometăm, tendința noastră este ca atunci când stăm la masă să mâncăm peste măsură.

Micul dejun scade riscul apariției bolilor cardiovasculare

Menținându-ne o greutate optimă, ne menținem în același timp și un nivel normal al colesterolului. Astfel, inima este protejată. De asemenea, alimentele specifice micului dejun, cum sunt cerealele integrale sau fructele, conțin fibre care ajută la reducerea riscurilor de boli cardiace.

Masa de dimineață ajută metabolismul

Sărind peste micul dejun, organismul nu primește energia necesară pentru o bună funcționare. Metabolismul încetinește și încearcă să mențină organismul în parametri normali, iar atunci când mănânci din nou, corpul va bloca fiecare aliment consumat, lucru care îngreunează pierderea în greutate.

Prima masă a zilei îți dă energie

După somn, corpul are nevoie de „combustibil” pentru a începe ziua bine. Masa de dimineață reglează nivelul zahărului din sânge și reactivează organismul, asigurându-ți un boost energetic.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: