Vedete cu Alzheimer? Suferă de grave pierderi de memorie

De Geo Berciu, pe
O dată cu înaintarea în vârstă, unele vedete au început să sufere tot mai des de pierderi de memorie, existând, în cazul unora, riscul de a avea Alzheimer.

Michael Gambon, care a interpretat rolul profesorului Dumbledore în şase filme din seria „Harry Potter”, a dezvăluit că în ultimele spectacole de teatru în care a jucat a folosit seturi de căşti în care i se „suflau” replicile pe care le uita din cauza unor pierderi de memorie „înspăimântătoare”. Problemele sale de memorie au devenit atât de mari în ultimele şase luni încât starul britanic a luat decizia de a pune capăt carierei sale de peste cinci decenii în teatru. „E un lucru îngrozitor de recunoscut, dar nu pot să mai fac acest lucru. Mi se rupe sufletul. Mai ales atunci când am scenariul în faţă şi îmi ia o eternitate să îl învăţ”, a spus actorul britanic.

Michael-Gambon-pierderi-memorie-alzheimer

Chitaristul Malcolm Young, membru fondator al trupei rock australiene AC/DC, este internat într-o clinică specializată din Sydney, potrivit relatărilor presei australiene. După ce a suferit un accident vascular cerebral anul trecut, celebrul muzician nu şi-a mai revenit. “Are probleme serioase cu memoria, simptomele sunt similare cu boala Alzheimer”., a dezvăluit un prieten apropiat al familiei.

Malcolm-Young-pierderi-memorie-alzheimer

Actriţa britanică Julie Walters întâmpină şi ea probleme cu învăţarea replicilor pentru proiectele artistice în care este distribuită, deoarece suferă de pierderi de memorie. „În urmă cu nişte ani, le-aş fi învăţat cu o noapte înainte de începerea filmărilor. Însă memoria mea de scurtă durată a dispărut. Nu pot să mai fac aşa ceva”, a declarat Julie Walters, cu ocazia unei proiecţii pentru presă a episodului-pilot din noul serial TV în care joacă.

Julie-Walters-pierderi-memorie-alzheimer

Sharon Osbourne, soţia rockerului Ozzy Osbourne, a făcut testul pentru Alzheimer, iar rezultatele nu sunt cele mai bune: are două dintre cele patru gene responsabile de apariţia bolii. Vedeta se teme că va sfârşi la fel ca tatăl său, care a murit în 2007, la 81 de ani, după ce s-a luptat multă vreme cu această formă de demenţă. „Sunt terifiată, pentru că tatăl meu a murit de Alzheimer. Este o boală care distruge sufletul. Să vezi pe cineva pe care-l iubeşti că suferă de aşa ceva… e groaznic cu adevărat”, a declarat Sharon.

Sharon-Osbourne-pierderi-memorie-alzheimer

(Sursă foto: Northfoto)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!