“Simțeam că-mi ard ochii!” Mărturisirea unui sportiv infectat cu coronavirus

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 23 martie 2020, 17:36

Alessandro Favalli (27 de ani), jucătorul echipei Reggio Audace, al doilea fotbalist italian infectat cu coronavirus, a mărturisit coșmarul prin care a trecut de când s-a îmbolnăvit.

Favalli s-a alăturat echipei Reggio Audace în luna ianuarie și s-a mutat în nordul Italiei pentru a fi mai aproape de familia lui. Fotbalistul le-a spus jurnalistilor de la bbc.com, prin telefon, povestea sa de când aflat că are coronavirus.

”M-am trezit pe 2 martie și mă simțeam foarte rău. Aveam febră, dureri de cap și simțeam că îmi ard ochii. În timpul nopții am avut frisoane. Am început să mă îngrijorez. În ianuarie avusesem gripă. I-am sunat pe cei din familie și aveau și ei simptome asemănătoare cu ale mele. Ne întâlniserăm cu toții să cinăm, cu câteva zile în urmă. Ne-am dat seama pe loc că avem coronavirus”, a explicat sportivul.

Citeşte şi: Mărturia cutremurătoare a unui asistent italian: “Tu, care ești sănătos, fă un pas înapoi!”

Imediat după ce a vorbit cu familia și a constatat că este infectat, Favalli a intrat în autoizolare. Sportivul locuiește cu soția sa, Miriam, așa că s-a inchis într-o singură cameră și nu a mai ieșit de acolo, lăsându-i restul casei acesteia. Soția îi aducea mâncare și apă și i le lăsa în fața ușii, pentru a evita contactul cu el. Jucătorul a spus că s-a temut mai mult pentru sănătatea rudelor, decât pentru a lui.

”Nu am avut niciodată febră mai mare de 37,8. Am avut febră timp de trei zile și dureri de cap îngrozitoare, dar nici acestea n-au durat prea mult. N-aveam poftă de mâncare, ceea ce nu mi s-a întâmplat niciodată și nu puteam să simt nici gustul, nici mirosul alimentelor. Rudele mele s-au simțit mai rău, pentru că sunt mai în vârstă ca mine și nu au nivelul meu de pregătire fizică. Soția mea nu a avut niciun simptom”, a mărturisit Favalli.

Citește și: Coronavirus: Primele decese din România

Partea cea mai grea pentru sportiv în izolare a fost pe plan mental.

“Izolarea este foarte dificilă din punct de vedere psihic. Eram obișnuit cu un stil de viață activ, petreceam mult timp împreună cu prietenii și cu familia, mă antrenam zilnic cu colegii din echipă”, a adăugat fotbalistul.

Favalli s-a declarat șocat de atitudinea inconștientă a autorităților din lumea sportului.

”Am fost șocat să văd că unele cluburi și campionate își doreau ca fotbalul să continue. A fost o decizie greșită, chiar și cu porțile închise. Trebuie să fim responsabili, doar așa putem învinge virusul!”, a încheiat sportivul.

sursa foto – facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!