Shakira, judecată în Spania pentru fraudă fiscală

De Unica.ro, pe

Shakira va fi judecată în Spania pentru fraudă fiscală. Artista este acuzată că a sustras 14.5 milioane euro de la fiscul spaniol între anii 2012 și 2014.

Cântăreața columbiană riscă o pedeapsă de opt ani de închisoare, precum și o amendă de 24 milioane euro, dacă va fi găsită vinovată, notează AP News.

Shakira (45 ani) a negat în mod repetat aceste acuzații și a refuzat să facă vreo înțelegere cu autoritățile spaniole pentru a evita procesul.

Shakira, judecată în Spania pentru fraudă fiscalăIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Firma de relații cu publicul a artistei a anunțat că aceasta și-a plătit toate datoriile.

Procurorii din Barcelona susțin că Shakira a petrecut o perioadă îndelungată de timp în Spania și ar fi trebuit să plătească taxe în țară, deși reședința ei oficială era în Bahamas.

Vedeta s-a mutat în Spania în anul 2011, pentru a fi alături de iubitul ei, Gerard Pique, cu care în prezent are doi copii. Shakira și Pique s-au despărțit anul acesta, după ce fotbalistul a înșelat-o.

Potrivit avocaților cântăreței, până în anul 2014, veniturile acesteia au provenit în principal din turneele sale internaționale și din participarea la emisiunea „The Voice” din Statele Unite. Mai mult, ei au precizat că vedeta nu locuia mai mult de șase luni pe an în Spania, aceasta fiind condiția cerută de autorități pentru stabilirea rezidenței fiscale.

„Aceste acuzații sunt false. Autoritățile fiscale au văzut că formam un cuplu cu un cetățean spaniol și au început să saliveze. Este clar că voiau acei bani fără să se preocupe de modul în care urmau să îi obțină”, a declarat Shakira pentru Elle Magazine.

„Nu datorez nimic fiscului. Sunt sigură că am suficiente dovezi pentru a-mi susține dosarul și să fac în așa fel încât justiția să se pronunțe în favoarea mea”, a mai spus vedeta pop.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!