Scandal la Eurovision! Prezentatoarea TVR a publicat filmarea cu momentul în care României i-a fost anulat votul juriului

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 mai 2022, 14:44

Eda Marcus, prezentatoarea TVR, a publicat pe Instagram filmarea care surprinde momentul în care României i-a fost anulată transmisiunea în direct prin care urma să fie anunțat punctajul pentru Eurovision 2022.

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice”, a scris Eda Marcus, citată de Adevărul. „Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi cand nu am fi existat”.

Atunci când Mika, unul dintre prezentatori, a anunțat că România are probleme tehnice, Eda Marcus poate fi văzută pe filmare spunând „Nu cred”. Ei nu i s-a permis să intre live în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele din partea juriului României, așa cum TVR agrease deja cu organizatorii competiției.

TVR a precizat că „în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferinţe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziţionare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiţia de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenţia organizatorului de a opera modificări asupra votului juraţilor României”.

Citește și: Eurovision 2022. De ce s-au anulat voturile juriului românesc

Citește și: Gest obscen pe scena Eurovision 2022. S-a văzut și la TV

Citește și: Mihai Trăistariu, dezamăgit de rezultatele de la Eurovision 2022. „Ce să-i spui lui WRS?”

Citește și: Adela Popescu, ținta comentariilor răutăcioase, după ultimul eveniment. „Oricum tu nu te îmbraci frumos…”

Astfel, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis că în cea de-a doua semifinală, juriile naționale a șase țări au fost eliminate din concurs. Rezultatele pe care acestea urmau să le anunțe au fost înlocuite cu un rezultat agregat, bazat pe țări cu tipare de vor similar, atât în a doua semifinală, cât și în finală. Au fost anulat punctajele juriilor naționale din Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România și San Marino.

Juriul național al României acordase punctajul maxim, de 12 puncte, către Republica Moldova. Pe premisa că ar fi existat niște nereguli în tiparul de vot, EBU a anulat voturile și a acordat cele 12 puncte ale României către Ucraina.

TVR a mai transmis că „nici juraţii, nici reprezentanţii TVR, nu au fost anunţaţi, după a doua semifinală, de existenţa unor suspiciuni la adresa votului României. Aşadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator”.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!