Regina Margrethe a Danemarcei le-a luat titlurile nepoților ei. „Mă gândesc la asta de mult timp”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 29 septembrie 2022, 11:04

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei le-a retras titlurile de prinți și prințese nepoților ei. Aceasta a declarat că se gândea de mult timp să facă acest lucru.

Suverana daneză și-a anunțat, miercuri, decizia de a le retrage titlurile celor patru nepoți ai ei, Nikolai (23 ani), Felix (20 ani), Henrik (13 ani) și Athena (10 ani). De asemenea, copiii Prințului Joachim, al doilea fiu al reginei, nu vor mai putea fi numiți „Altețe Regale”. Pe de altă parte, ei vor fi cunoscuți ca Excelența Sa Contele de Monpezat sau Excelența Sa Contesa de Monpezat, începând cu 1 ianuarie 2023.

Nepoții reginei Margreth își vor păstra, totuși, ordinea succesiunii la tron.

Regina Margrethe a Danemarcei le-a luat titlurile nepoților ei. „Mă gândesc la asta de mult timp”Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

„Este ceva ce am luat în considerare de mult timp și cred că va fi bine pentru ei în viitor. Acesta este motivul”, a explicat monarhul danez, citat de Hello! Magazine.

Regina Margrethe a precizat că a luat această decizie pentru binele nepoților ei, pentru a putea avea o viață normală.

„Cu această decizie, Majestatea Sa Regina dorește să creeze cadrul pentru ca cei patru nepoți ai ei să aibă posibilitatea de a-și trăi viețile cu o mai mare libertate, fără să fie limitați de considerațiile și îndatoririle speciale pe care le implică afilierea formală cu Casa Regală a Danemarcei”, a anunțat Palatul.

Nikolai și Felix sunt copiii prințului Joachim cu prima sa soție, Alexandra, Contesă de Frederiksborg. Prințul s-a recăsătorit cu Prințesa Marie în 2008 și au împreună doi copii, Henrik și Athena.

Decizia reginei nu îi afectează și pe copiii Prințului Frederik, moștenitorul tronului. Spre deosebire de verii lor, Prințul Christian (16 ani), Prințesa Isabella (15 ani) și gemenii în vârstă de 11 ani, Prințul Vincent și Prințesa Josephine, vor continua să facă parte din casa regală.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!