Prințul Charles promovează turismul românesc chiar și în vreme de pandemie

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 05 august 2020, 16:32
Într-un documentar care durează cinci minute, prințul Charles vorbește deschis despre lucrurile care l-au fermecat în România  și îi îndeamnă pe români să-și viziteze meleagurile și să le redescopere bogățiile. Totodată, moștenitorul tronului britanic descrie într-un mod excepțional de ce țara noastră este un „colţ unic în Europa”.

Documentarul, ilustrat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, a fost lansat chiar la reşedinţa prinţului Charles de la Valea Zălanului. Gazda evenimentului a fost contele Tibor Kálnoky, cel care administrează proprietatea.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Moștenitorul tronului britanic, care narează acest film, se arată îngrijorat de situația turismului în contextul pandemiei de COVID-19 și vine în ajutorul țării noastre cu un portret fabulos al meleagurilor românești. Acesta a precizat că deși nu poate ajunge în România anul acesta, va continua să pledeze pentru protejarea „comorilor unice” ce se află aici.

Prințul Charles, care a venit pentru prima oară aici în urmă cu mai bine de 20 de ani, mărturisește că avem o „ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei.”

Fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii vorbește cu admirație și despre românii care încearcă să păstreze tradițiile și meșteșugurile: „O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni.”

Prințul Charles îi îndeamnă pe români să viziteze România

Prințul Charles îi îndeamnă pe români să nu se grăbească să plece peste hotare, chiar dacă restricțiile de călătorie vor fi ridicate, și să își viziteze țara.

„Timpul petrecut acasă oferă, la rândul său, nenumărate ocazii minunate de a explora şi de a descoperi. Pe măsură ce restricţiile sunt eliminate oamenii vor dori să călătorească din nou şi să redescopere lumea din jurul lor. E de înţeles că mulţi vor dori să ia primul avion şi să schimbe familiarul cu o gură de aer străin. Totuşi, acum e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile şi să refacem legătura cu moştenirea noastră. Sunt convins că românii care vor face astfel vor găsi nenumărate motive să se bucure şi să fie mândri de ţara lor”, menționează prinţul Charles de Wales.

Citește și: Cine este singurul român care lucrează direct cu Prințul Charles. Are o meserie foarte interesantă

„În ce mă priveşte, România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiţiei culinare, a preţioasei biodiversităţi, a faunei sălbatice şi a pădurilor maiestuoase. Sunt multe locuri de explorat şi turismul domestic are un potenţial excepţional de a crea noi locuri de muncă, de a genera prosperitate până şi în cele mai izolate zone rurale. Îi încurajez, deci, pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei voastre ţări, iar atunci când voi putea să călătoresc din nou în România va fi pentru mine o ocazie deosebită pe care o voi preţui”, mai subliniază prințul.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!