Paramount, dat în judecată pentru 500 milioane dolari. Doi actori acuză studioul de hărțuire sexuală

De Oana Savin, pe

Studioul Paramount este dat în judecată de doi actori pentru suma de 500 milioane dolari, pentru hărțuire sexuală.

Olivia Hussey (71 ani) și Leonard Whiting (72 ani), starurile filmului „Romeo și Julieta” produs în anul 1968 de Franco Zeffirelli, dau în judecată celebrul studio din cauza scenelor nud pe care le-au filmat pe când aveau doar 15, respectiv 16 ani.

Paramount, dat în judecată pentru 500 milioane dolari

Cei doi actori au dat în judecată Paramount vineri, la un tribunal din Santa Monica, acuzând studioul de hărțuire sexuală, fraudă, abuz sexual și provocare intenționată de suferință emoțională.

Paramount, dat în judecată pentru 500 milioane dolari. Doi actori acuză studioul de hărțuire sexualăIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 9)

Olivia Hussey și Leonard Whiting susțin că Zeffirelli le-a spus inițial că în film nu va exista nicio scenă de nuditate. Însă, în ultima zi de filmare, li s-a spus că filmul va fi un eșec total dacă nu va exista și o scenă nud, în timp ce trupurile lor vor purta doar machiaj.

”Ce li s-a spus și ce au fost puși să facă sunt două lucruri diferite”, a afirmat Tony Marinozzi, manager al celor doi actori, citat de Daily Mail.

”Ei au avut încredere în Franco. La 16 ani, ca actori, au crezut că nu le va înșela încrederea. Franco era prietenul lor și sincer, la 16 ani, ce ar fi putut să facă?”, a mai spus Marinozzi.

Procesul pretinde că cei doi au fost filmați nud fără cunoștința lor, iar acum caută daune ce depășesc 500 milioane dolari.

Citește și: Familia lui George Floyd vrea să îl dea în judecată pe Kanye West pentru 250 milioane dolari

Citește și: Casa Jean Paul Gaultier, dată în judecată. Este acuzată că a copiat un tablou de Botticelli

Potrivit acuzațiilor depuse la tribunal, Zeffirelli le-a arătat actorilor unde se va afla camera, dar le-a spus că nu va fi filmată nicio scenă de nuditate și nici nu va apărea în film.

Hussey și Whitting au crezut că „nu au de ales decât să filmeze nud, cu trupurile îmbrăcate în machiaj, așa cum li s-a cerut în ultima zi a filmărilor”.

Filmul a fost lansat în 1968 și a fost apreciat de critici. Mai mult, Franco Zeffirelli a fost recompensat cu un premiu Oscar pentru „cel mai bun regizor”.

Zeffirelli a murit în anul 2019, la vârsta de 96 de ani.

Olivia Hussey și Leonard Whiting susțin că scena de nuditate le-a cauzat durere fizică și emoțională

Într-o declarație pentru Variety, Solomon Gresen, avocatul actorilor, a afirmat că aceștia „erau foarte tineri și naivi în anii 1960 și nu puteau înțelege ce avea să îi lovească”.

Olivia Hussey și Leonard Whiting spun că acea scenă le-a cauzat durere financiară, fizică și emoțională, o lungă perioadă de timp.

Potrivit plângerii, filmul i-a costat pe Hussey și Whiting „o viață plină de pierderi financiare și alte beneficii, precum și oportunități de joburi”.

„Dintr-o dată erau faimoși la un nivel la care nu s-au așteptat și, în plus, au fost violați într-un fel pe care nu au știut cum să-l gestioneze”, a afirmat Gresen.

Citește și: Drake, dat în judecată pentru 4 milioane dolari. Cum a reușit să înfurie conducerea revistei Vogue

Citește și: Shakira, judecată în Spania pentru fraudă fiscală

Suma de 500 milioane dolari cerută de actori este echivalentul câștigurilor obținute de film de la lansarea sa în 1968 până în prezent.

Olivia Hussey și-a continuat cariera de actriță și chiar a mai lucrat odată cu Zeffirelli, când acesta i-a oferit rolul Mariei, mama lui Iisus, în miniseria „Iisus din Nazareth” din 1977.

Într-un interviu acordat în 2018, actrița a susținut că Zeffirelli a recunoscut că ea a fost iubirea neîmpărtășită a vieții lui.

În acel moment, Hussey a precizat că i-a plăcut să o joace pe Julieta, dar presa era „obositoare”.

Și Whiting s-a bucurat de cariera sa de actor și cântăreț în Marea Britanie.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini din filmul Romeo și Julieta din 1968

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!