Mircea Diaconu, despre mărturisirea Vioricăi Vodă legată de hărțuirea sexuală: „La Hollywood a avut un succes mondial!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 06 mai 2022, 10:26

Mărturisirile actriței Viorica Vodă (45 de ani) făcute la gala premiilor Gopo, referitoare la traumele provocate de hărțuirea sexuală prin care a trecut după interpretarea rolului din filmul “Filantropica” a stârnit un val de reacții din partea colegilor de breaslă.

Mari, 3 mai 2022, pe scena premiilor Gopo, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea filmului „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, Viorica Vodă a spus public că a fost hărțuită sexual, în industria filmului și a teatrului, după rolul din film.

Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania „#meetoo from Moldova”, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine. Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generația noastră a crescut cu rușine, cu pudoare, a declarant la momentul respectiv Viorica Vodă, potrivit culturaladuba.ro.

Citeşte şi: Tudor Chirilă, după discursul actriței Viorica Vodă la Premiile Gopo: „Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor”

Citeşte şi: Dana Rogoz, după dezvăluirile actriței Viorica Vodă de la premiile Gopo: „A vorbit în numele foarte multor femei, nu doar din industrie”

Citeşte şi: Cum răspunde Florin Ristei valului de remarci rasiste la adresa logodnicei lui, Naomi Hedman

Citeşte şi: Ce a făcut Valentina Pelinel la prima întâlnire cu Cristi Borcea: „Eu sunt timidă, dar așa am simțit atunci să fac”

Actorul Mircea Diaconu (72 de ani), cel care i-a fost coleg Vioricăi, interpretându-l pe Ovidiu Gorea, personajul principal masculin din “Filantropica” a făcut recent o serie de afirmații neașteptate cu privire la destăinuirile actriței.

Diaconu spune că Viorica Vodă a vorbit despre hărțuirea sexuală pentru că acest subiect a avut un mare succes și un impact uluitor asupra publicului la Hollywood, odată cu apariția fenomenului #Metoo.

La Gala Gopo s-au dat premii, lucruri incomparabil mai interesante despre subiectul despre care mă întrebați. Nu am știu nimic, atunci am aflat, de aia m-am și mirat, toată lumea m-a surprins cum mă miram. Au trecut totuși 20 de ani de atunci…

Hai să vă explic cum văd eu lucrurile. Vorbim de hărțuire din clipa în care la Hollywwod a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu știam că asta se numește bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărți despre primadone care făceau carieră în felul acesta –a precizat Diaconu, potrivit Fanatik.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!