Dana Rogoz, după dezvăluirile actriței Viorica Vodă de la premiile Gopo: „A vorbit în numele foarte multor femei, nu doar din industrie”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 16:15

Dana Rogoz a asistat la discursul de impact al actriței Viorica Vodă de la premiile Gopo 2022, despre hărțuirea sexuală în teatru și cinematografie după rolul din filmul „Filantropica”, și a reacționat pe Instagram.

Dana Rogoz a transmis după premiile Gopo un mesaj puternic celor peste 750.000 de urmăritori pe care îi are pe Instagram. Acolo, a vorbit despre discursul Vioricăi și ce spune acesta despre industria filmului și teatrului din România.

La eveniment, singura persoană care a felicitat-o pe Viorica Vodă la microfon a fost actrița Katia Pascariu. Celelalte prezente au păstrat tăcerea sau au ocolit subiectul. „Viorica a venit cu un mesaj foarte puternic despre ce a însemnat pentru ea hărțuirea sexuală din această industrie, în urma acelui debut care este unul memorabil”, a transmis Dana Rogoz.

Dana Rogoz, după dezvăluirile actriței Viorica Vodă de la premiile Gopo: „A vorbit în numele foarte multor femei, nu doar din industrie”

Actrița și-a continuat mesajul astfel: „Pe actrița Viorica Vodă, omul Viorica Vodă nu îl cunosc personal, dar l-am apreciat pentru rolurile făcute. Din sală, pot să spun că s-a simțit că a fost un moment adevărat, curajos, emoționant. S-a lăsat liniștea și sunt convinsă că a vorbit în numele foarte multor femei, nu doar din industrie”.

Totodată, Dana Rogoz a spus că în filmul „MO”, regizat de soțul ei, Radu Dragomir, în 2019, și în care ea a avut rolul principal, s-a abordat tema abuzului sexual. Deși la vremea respectivă, ea a încercat să discute public despre hărțuirea sexuală, nu a primit prea multă susținere din partea comunității cinematografice.

Citește și: Tudor Chirilă, după discursul actriței Viorica Vodă la Premiile Gopo: „Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor”

Citește și: Alina Sorescu, val de mesaje de susținere după anunțul divorțului

Citește și: La ce aliment a renunțat Cătălin Scărlătescu și a slăbit peste 50 de kilograme

Citește și: Regina se retrage de la toate petrecerile de sezon organizate de Palatul Buckingham

Astfel, Dana Rogoz a subliniat: „Noi am încercat să mai vorbim despre asta cu filmul MO. Am încercat și eu să vorbesc despre hărțuire și am văzut tot felul de reacții de care a avut parte și Viorica aseară. Am constatat cu tristețe… cred că noi nu știm să primim o astfel de veste”.

Nu este prima oară când Dana Rogoz vorbește despre hărțuirea sexuală. În 2020, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Unica, ea a spus că, deși în industrie nu s-a lovit personal de astfel de cazuri, în viața de zi cu zi a avut parte de situații de hărțuire sexuală. „Strict în industrie, eu am fost ferită pentru că crescând în lumea asta au fost întotdeauna oameni pe lângă mine care m-au ferit, adulți care și-au luat rolul de părinți și care dacă vedeau că ceva nu e în regulă interveneau”, a zis ea.

Mai apoi, a continuat: „În același timp, am trecut prin anumite situații de-a dreptul banale în existența mea de adolescentă, prin care treceau absolut toate fetele, de la pipăieli, pus mâna pe sâni și pe fund pe stradă, frica de a merge noaptea singură, bărbați care stau lipiți de tine în autobuz pe motiv că e aglomerat”.

La acea vreme, Dana Rogoz se gândea constant „Nu, nu e adevărat. E doar în mintea mea”. „Încercam să îmi găsesc tot mie o vină că mă gândesc că ăla din spatele meu ar avea gândurile astea murdare”, a explicat actrița. „Chestia asta mă oprea din a lua atitudine, pentru că nu mi s-a explicat niciodată că eu pot să mă întorc și să îi spun „Nu mă simt confortabil, te rog să te muți mai încolo”. Mai degrabă mă gândeam că dacă mi s-a ridicat fusta, data viitoare nu o să mai port fustă. Abia foarte târziu am înțeles că vina nu era a mea sau a celorlalte fete și femei când cineva le pipăia pe stradă.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!