Meryl Streep, „cea mai nominalizată” actriţă la Oscar

De Erika Chivu, pe

Celebra actriţă americană Meryl Streep, considerată de mulţi drept cea mai valoroasă vedetă feminină de la Hollywood, a împlinit astăzi 61 de ani şi se mândreşte…
… cu un record aproape imposibil de egalat: 16 nominalizări la cel mai râvnit premiu din cinematografie, Oscarul.

În două rânduri, Streep a plecat acasă cu statueta Academiei Americane de Film, datorită rolurilor de excepţie din „The French Lieutenant’s Woman” si „Sophie’s Choice”.

Perfect adaptabilă pentru orice rol, atât în drame, cât şi în comedii, cu o carismă unică în rândul actriţelor de la Hollywood, Meryl Streep a fost recompensată cu alte 84 de premii, performanţă impresionantă pentru o cariera de 33 de ani, relatează NewsIn.

Robert De Niro spune despre ea că este actriţa favorită alături de care îşi doreşte oricând să joace, iar Diane Keaton o numeşte pe Streep „geniul generaţiei sale”.

Un geniu care, deşi mai prost plătit decât alte staruri feminine, a ajuns în prezent la onorarii de invidiat. Ultimul dintre acestea – opt milioane de dolari pentru comedia „It’s Complicated”, după ce, la primul său film important din cariera („The Deer Hunter”, 1978), câştigase doar 35.000 de dolari.

Pe locul 2 în acest clasament se află o altă legendă a marelui ecran, Katherine Hepburn, cu 12 nominalizări. Actriţa, care a decedat în 2003, a câştigat însă patru trofee, record absolut în acest moment, dar care poate fi egalat şi doborât chiar de către Meryl Streep.
 
Sursa: 9am.ro
Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro