Cel mai tânăr dintre juraţii MasterChef îşi compune în gând meniul pentru propria lui nuntă, iar acesta nu va fi unul comun, cu siguranţă. Însă până ajunge la altar mai are de ales încă un maestru în bucătărie.
Vârstă: 25 de ani Ocupaţie: jurat Masterchef (Pro TV) Stare civilă: necăsătorit (încă)
Dacă ai putea compara gastronomia cu una dintre cele şapte arte, care ar fi aceea? Cu pictura. La fel ca un pictor, un bucătar pune pe şevalet ingrediente. Stilurile de gătit sunt şi ele diferite şi devin o marcă a unui chef, aşa cum un tablou este reprezentativ pentru un pictor. Iar cei ce gustă mâncarea o interpretează în felul lor, la fel cum, atunci când te uiţi la o pictură, emoţiile sunt diferite de la o persoană la alta. Spre deosebire de pictură însă, mâncarea este în mare măsură asociată cu amintiri, multe din copilărie, cu standarde de gust imprimate în minte. Primul fel de mâncare e implicit şi cel mai bun şi, pentru a-l detrona, trebuie să mănânci ceva mult mai bun.
S-a sedimentat în tine ideea că de-acum eşti chef-vedetă? Cum te percepi? Datorită iubitei mele, încă mai lucrez la asta. Sunt un om simplu, am aceleaşi pasiuni ca şi înainte, merg tot în piaţă, mă văd cu aceiaşi prieteni. Revin la sentimentul că sunt persoană publică atunci când, în metrou, oamenii încep să strige după mine. De cele mai multe ori, îmi pun căştile; probabil că dacă m-ar aborda mai puţin zgomotos aş sta la taclale cu ei.
Ce aduce nou MasterChef II? Multă pasiune, spectacol culinar, surprize pentru concurenţii care, dacă au văzut primul sezon, nu trebuie nicio secundă să creadă că nu mai avem cu ce să-i surprindem, multă muncă şi probe solicitante, farfurii senzaţionale şi întreceri care vor ţine pe toată lumea pe jar.
Ce calităţi cauţi la următorul câştigător MasterChef? Eu întotdeauna voi aprecia sinceritatea, pasiunea cu care se găteşte, omul care înţelege că are de învăţat toată viaţa în acest domeniu, voi aprecia tehnica şi gustul deosebit. Tu ce aduci nou în emisiune? Sunt acelaşi jurat boem, dar intransigent, aşa că s-ar putea să mă mai vedeţi aruncând cu farfurii.
De unde îţi faci cumpărăturile? Îmi fac cumpărăturile pentru acasă din Piaţa 16 Februarie. Încă mai găsesc acolo produse de la ţară, veritabile, la preţuri bune. Singurele produse pe care le iau din supermarket sunt detergenţii şi apa. Există snobim şi în bucătărie? Există. Sunt bucătari care nu înţeleg provenienţa ficatului de gâscă, a tonului sau a multor ingrediente spectaculoase şi se folosesc doar de supremaţia lor în bucătărie, asociindu-le cu alte ingrediente care nu-şi au locul. Mai sunt şi acei bucătari care într-adevăr reuşesc să facă nişte asocieri interesante cu ingrediente foarte ieftine. Pe aceia cum îi numim? Gordon Ramsey sau Jamie Oliver? O combinaţie. Gordon Ramsey mi se pare bucătarul profesionist de top, iar Jamie Oliver vorbeşte despre mâncare cu o pasiune pe care nimeni nu o poate egala. Încerc eu.
Ce mâncare e la modă? Sper că bucătăria moleculară a ieşit din trenduri şi aş vrea să existe o modă în bucătăria românească reinventată. Îmi doresc să ajungem pe harta gastronomică a lumii cu preparate care să spună totul despre noi ca popor.
Trei destinaţii gastronomice? Lyon,Tokyo şi Bangkok.
Ai planuri de însurătoare? Ce meniu ai alege la propria ta nuntă? Am! E confidenţial, pentru că eu voi scrie meniul, şi felurile de mâncare vor fi creaţii proprii. E posibil ca nuntaşii să mănânce opt feluri şi să nu înţeleagă nimic.