Maia Morgenstern a fost decorată de președintele Klaus Iohannis

De Mădălina Manole pe
Maia Morgenstern a fost decorată de președintele Klaus Iohannis. Ceremonia a avut loc miercuri, 10 octombrie 2018, la Palatul Cotroceni.

Maia Morgenstern a fost decorată cu Ordinul National „Pentru Merit” în grad de Mare Ofiţer. Totodată, președintele țării, a decorat mai multe personalităţi ale lumii culturale, printre care angajaţi ai Teatrului Evreiesc de Stat, regizorul Cătălina Buzoianu şi preşedintele Fundaţiei Elveţiene pentru Orgi din România, Ernst Leonhardt:Maia Morgenstern si Klaus Iohannis

„Îmi exprim întreaga recunoştinţă şi vă mulţumesc cu toată sinceritatea pentru distincţia oferită, în primul rând, Teatrului Evreiesc de Stat. Decorarea teatrului (…) vine într-un moment important, într-un moment aniversar: sunt 70 de ani de existenţă a Teatrului Evreiesc de Stat ca instituţie publică de cultură de stat. (…) Artiştii curajoşi au dus mai departe, aşa cum au putut, flacăra, moştenirea tezaurul cultural al limbii idiş. (…) Vă mulţumesc odată în plus pentru această decoraţie şi spun că ea vine într-un moment important şi e bine, e foarte bine că ea vine acum. Sunt momente când, din păcate, o distincţie, o decoraţie, o recunoaştere, o strângere de mână pot să ajungă prea târziu”, – a transmis Maia Morgenstern, conform Agerpres.

Citește și – Ce pensie specială are Nadia Comăneci din partea statului român

Citește și – Mesajul dureros transmis de mama Laurei Stoica la 12 ani de la moartea fiicei sale

Sursă foto: Libertatea, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro