Maia Morgenstern, amintiri din tinerețe: „Mâncam pâine cu margarină și citeam despre friptură”

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 08 iulie 2021, 15:43
Astăzi este una dintre cele mai apreciate actrițe autohtone, însă Maia Morgenstern recunoaște că viața sa nu a fost întotdeauna ușoară. Actrița le-a povestit fanilor, printr-un mesaj emoționant postat pe Facebook, despre amintirile dureroase și neajunsurile cu care a fost nevoită să se confrunte în perioada comunistă.

Maia Morgenstern și-a amintit că în urmă cu mai bine de trei decenii mânca pâine cu margarină și Vegeta, pe care o cumpăra cu bani grei din fosta Iugoslavia. De asemenea, îi era greu să gătească pentru că folosea același ulei de mai multe ori.

În aceeași postare, actrița aduce aminte și de berea cu gust și miros de ulei, care nu era nici pe departe la fel de bună ca cea de azi.

Cu treizeci de ani în urmă. La Piatra Neamț. Puneam margarină pe pâine. Pâinea era pe cartela. Și margarina. Sau untul. Dar nu se găsea  Apoi presăram Vegeta. Obținută cu greu, pe parale multe …din Iugoslavia. De la sârbi. Apoi citeam cartea de bucate. O aveam de la mama. Veche și cu gravuri. Sanda Marin. Uneori se lua curentul.

Deseori mâncam pâine cu margarină și Vegeta și citeam despre friptură, și vânat, și sos, și multe alte bunătăți. În piață  se vindeau ghebe, ciuperci și struguri.Câteodată facem rost de un sac de cartofi. Foloseam același ulei, era pe cartelă, să prăjim cartofii de nu știu câte ori. Între timp mâncam pâine cu margarină și cu Vegeta și citeam Sanda Marin.

Berea se gasea, atunci când se găsea, în sticle de jumate. Verzi sau maro. Mirosea, avea gust de ulei și nu făcea spumă. „Nici dacă o turnai de la balcon”, spune prietenul meu cel mai bun Mircea Rusu. El spune și altele. Mai bine și mai cu umor.

…..sunt la Piatra Neamț acum. La Mall. E frumos. Mi-am cumpărat o bere….nu pot să o beau. Mă îneacă. Plansul. Înțeleg. Eu sunt patetică. Iar voi aveti treburi mai importante”, este mesajul postat de Maia Morgenstern pe pagina ei de Facebook.

Citește și – Maia Morgenstern, despre pasiune, familie şi iubire

Citește și – Maia Morgenstern va juca alături de Sharon Stone şi Andy Garcia

Foto – arhivă Unica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!