Hermès Birkin, geanta preferată a vedetelor

De Diana Sorescu pe

Decalogul fashionistelor spune că, înainte să mori, trebuie să bifezi, printre altele, o pereche de pantofi Louboutin, o rochie de seară Valentino şi musai o geantă de la Hermès.

Hermès Birkin e mai mult decât o geantă. E operă de artă, e obiect de lux, statement al opulenţei, al bunului gust, al celebrităţii, dovadă a unui simţ estetic deosebit, dar şi al unui cont extrem de generos. 
Să fii posesoarea unui asemenea exemplar este echivalentul unui Ferrari pentru bărbaţi. De ce spun asta? Pentru că cel mai scump model de Hermès costă nici mai mult, nici mai puţin de 100.000 de dolari! Geanta este confecţionată din piele lăcuită de crocodil, detaliile şi accesoriile sunt din argint, aur alb şi platină, lacătul este bătut în 174 de diamante, iar încuietorile sunt stropite cu înca 310 diamante.

Hermès şi Jane Birkin

Povestea spune că, în 1984, Jane Birkin, cântăreaţă, actriţă şi model de origine engleză, a luat zborul Paris-Londra şi a călătorit alături de directorul casei de modă Hermès, Jean-Louis Dumas. La un moment dat aceasta şi-a deschis agenda şi mai multe bileţele au căzut din ea, moment în care Jane şi-a exprimat nemulţumirea că nu găseşte o geantă cum şi-ar dori: practică, luxoasă, elegantă.  La scurtă vreme, la locuinţa personală, Jane Birkin a primit o geantă aşa cum o descrisese. De atunci, totul e istorie.
În momentul de faţă există peste 8000 de modele Birkin, în toate culorile, de la verde pal, roz intens, bej până la tradiţionalul negru, cu preţuri între 2500 şi 30.000 de euro. Tot astăzi există şi o listă interminabilă de comenzi, deoarece este singura modalitate prin care îţi poţi achiziţiona acestă geantă. Explicaţia? Fiecare exemplar în parte este lucrat manual, iar execuţia lui durează peste 30 de ore.

Vedetele iubesc Birkin

Modelul exclusivist de Hermès este clar un accesoriu cu care să te mândreşti. Norocoasele posesoare de Birkin de la noi sunt celebre şi înstărite, deci îşi permit o asemenea investiţie. Mihaela Rădulescu, Andreea Raicu, Elena Băsescu, Elena Udrea, Maria Marinescu, Amalia Năstase, Monica Columbeanu şi-au etalat în diverse ocazii luxoasa geantă, stârnind admiraţia dar şi invidia suratelor din peisajul monden. Că doar nu oricine poate să plătească pentru o geantă cât pentru o maşină cochetă!
La Hollywood, miza e şi mai mare: n-ai Hermès, nu exişti! Victoria Beckham se pare că a luat foarte în serios această zicală având în vedere că deţine peste 100 de exemplare, în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane lire sterline!
  
Şi Eva Longoria, Demi Moore, Sarah Jessica Parker, Kim Kardashian, Hilary Duff, Naomi Campbell sau Nicky Hilton fac parte din gaşca „Birkin Maniac”. Vedetele le poartă la plimbare, la evenimente mondene, la sala de sport, la lansări ori cine romantice. Tocmai în asta constă frumuseţea unui model Hermès: e versatil, practic, stilat, exclusivist şi imoral de scump.

Răsfoieşte Galeria Foto de mai jos şi vezi vedetele posesoare de Birkin!

Foto: arhiva Ringier, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro