Emilia Popescu, despre dezvăluirile Vioricăi Vodă de la Gopo 2022: „Nimeni nu dă nume! Probabil nu se vorbește de frică”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 06 mai 2022, 17:41

Actrița Emilia Popescu (56 de ani) se numără printre artiștii care au comentat situația petrecută la gala premiilor Gopo, unde Viorica Vodă (45 de ani), cea care a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu în filmul “Filantropica”, a dezvăluit că a fost hărțuită sexual de cei care lucrează în domeniul filmului și al teatrului.

Viorica Vodă și-a făcut curaj să vorbească despre acest subiect delicat în fața colegilor săi de breaslă, iar dezvăluirile ei au stârnit un val de reacții din partea opiniei publice.

Emilia Popescu a spus, despre această situație că a auzit și ea de asemenea cazuri, dar ei nu i s-a întâmplat niciodată. Actrița aplaudă curajul Vioricăi de a vorbi în public despre un asemenea subiect care nu trebuie ținut sub tăcere.

Am auzit și eu de asemenea cazuri (de hărțuire, n. red.), se întâmplă la toată lumea. Eu nu am pățit-o. A fost o mărturisire pe care simțea nevoia să o facă și foarte bine că a făcut-o, după părerea mea. Lumea nu vorbește pentru că se feresc de lipsa de reacție, de judecata oamenilor.

Nimeni nu dă nume… Probabil nu se vorbește de frică, că sunt persoane influente și se tem să nu fie crezuți. Le este teamă că dau naștere unor reacții de genul ”sanchi, de ce s-a trezit acum?”. Mișcarea care a fost în America a fost cu subiect și predicat. La noi, fiind o țară mai mică, în care e mai greu de trăit, nu se vorbește. Lumea tace de frică și de teamă că nu se crede – a  spus Emilia Popescu, pentru Fanatik.

Citeşte şi: Mircea Diaconu, despre mărturisirea Vioricăi Vodă legată de hărțuirea sexuală: „La Hollywood a avut un succes mondial!”

Citeşte şi: Dana Rogoz, după dezvăluirile actriței Viorica Vodă de la premiile Gopo: „A vorbit în numele foarte multor femei, nu doar din industrie”

Citeşte şi: Viorica Vodă, detalii cutremurătoare despre abuzurile îndurate: „Mi-a smuls sutienul”

Citeşte şi: Olga Bălan, despre hățuirea și abuzurile din cinematografie și teatru: „Tinerele noastre trebuie să fie foarte atente”

După dezvăluirile de la Gopo, Viorica Vodă a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, iar acolo a dezvăluit un episod în care un regizor i-a smuls sutienul și i-a cerut să aibă cu colega ei o scenă erotică.

Mi s-a întâmplat cu un regizor. Mi-a dat un număr de telefon pe scenariu. Mi-a zis să-l sun după ora 17 să-i zic ce melodie cânt. Nu l-am sunat. Filmarea a fost grea, jucam pe tren și, la un moment dat, regizorul respectiv mi-a cerut să renunț la sutien. Nu am vrut, am reacționat. A început să urle, m-a jignit verbal, nu pot să redau, față de toată echipa.

M-a ridicat și mi-a smuls sutienul de pe mine. Mi-a spus să am cu colega mea o scenă erotică. Reacția a fost șocantă. Eu m-am blocat, am început să plâng cu sughițuri, tremuram visceral. Pentru că nu l-am sunat în privat, el a făcut asta. Nu știu dacă mai trăiește, fiul lui este journalist – i-a povesit actrița lui Măruță.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!