Viorica Vodă, detalii cutremurătoare despre abuzurile îndurate: „Mi-a smuls sutienul”

De Unica.ro, pe

Viorica Vodă a fost prezentă pe scena premiilor Gopo 2022, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea filmului „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil. Actrița a vorbit despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul său din film.

Viorica Vodă, detalii cutremurătoare despre abuzurile îndurate: „Mi-a smuls sutienul”

Ulterior, invitată în platoul emisiunii „La Măruță”, Viorica Vodă a oferit detalii despre abuzurile îndurate în timpul carierei sale de peste 20 de ani.

După ce mulți au condamnat-o pentru că nu a vorbit mai devreme despre cele întâmplate, actrița a spus: „Nu ești pregătit la 20 de ani, din fundul Moldovei, o pudoare în care era rușine să-ți imaginezi că poți face așa ceva. Eu vin dintr-o societate extrem de conservatoare. Vine dintr-o educație foarte rudimentară. Nu aveam cu cine să vorbesc. Nu am avut familia aici. Prietenele, la vârsta aceea, nu sunt pregătite, nu e bine să-ți încrezi secretele”.

Viorica Vodă, detalii cutremurătoare despre abuzurile îndurate: „Mi-a smuls sutienul”

„Am suferit, am plâns. Am fost caz de psihoterapie, dar erau costuri foarte mari, așa că am internalizat aceste experiențe. De fiecare dată am retrăit cronic niște stări, nesiguranță, rușine, vinovăție, rușinea de a spune, chiar și unui specialist. Oamenii judecă superficial. De cele mai multe ori, femeile sunt foarte agresive între ele”, a mai spus.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Tudor Chirilă, după discursul actriței Viorica Vodă la Premiile Gopo: „Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor”

Dana Rogoz, după dezvăluirile actriței Viorica Vodă de la premiile Gopo: „A vorbit în numele foarte multor femei, nu doar din industrie”

Premiile Gopo 2022: Actrița Viorica Vodă, mărturii șocante: „Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem”

Viorica Vodă a explicat cum un regizor i-a smuls sutienul și a jignit-o în timpul filmărilor, pentru că refuzase să se întâlnească cu el în particular.

„Mi s-a întâmplat cu un regizor. Mi-a dat un număr de telefon pe scenariu. Mi-a zis să-l sun după ora 17 să-i zic ce melodie cânt. Nu l-am sunat. Filmarea a fost grea, jucam pe tren și, la un moment dat, regizorul respectiv mi-a cerut să renunț la sutien. Nu am vrut, am reacționat. A început să urle, m-a jignit verbal, nu pot să redau, față de toată echipa. M-a ridicat și mi-a smuls sutienul de pe mine. Mi-a spus să am o scenă erotică cu colega mea. Reacția a fost șocantă. Eu m-am blocat, am început să plâng cu sughițuri, tremuram visceral. Pentru că nu l-am sunat în privat, el a făcut asta. Nu știu dacă mai trăiește, fiul lui este jurnalist”, a mai povestit actrița

„Eu n-aș mai putea să cred că un om din mediul teatral este un om de casă. Cei mai mulți bărbați care m-au abordat, au fost bărbați însurați. (…) M-au dat afară de la master pentru două eseuri pe care le-am scris pe această temă”, a încheiat Viorica Vodă.

Foto: Captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!