Dana Budeanu: „Pe scenă, lângă Mihaela Rădulescu, probabil îmi vor tremura genunchii“

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Luni, 13 martie 2017, 12:58

Nu e una dintre cele mai populare prezențe din peisajul monden, cu atât mai puțin dintre vedetele de la „Uite cine dansează“ (Pro TV), dar creatoarea de modă Dana Budeanu nici nu-și dorește cu orice preț asta. „Eu nu sunt o vedetă. Nu sunt un exemplu pentru nimeni. Nu mă intereseaza să fiu“, spune Dana Budeanu clar și răspicat. Și atunci de ce a participat la acest show? Cine să refuze un proiect de o asemenea anvergură? Totuși, Dana nu s-a lăsat cu una, cu două și a intrat în concurs cu condiția să danseze alături de Emil Rengle, unul dintre cei mai talentați coregrafi din România și după ce s-a sfătuit cu Mihaela Rădulescu sau Miha, cum îi spune Dana prietenei ei cele mai bune.

Ți-a fost greu să accepți participarea la „Uite cine dansează“? E o expunere mare, alta decât cu ceea ce erai obișnuită.

Foarte greu. Tomai datorită expunerii. M-am mai liniștit când am aflat că legislația în vigoare îți dă dreptul să-ți aperi dreptul la imagine și la expunere, am acționat legal în consecință, am limitat această expunere strict la canalele de comunicare Pro TV, doar prin acordul meu și al Pro TV, și m-am liniștit. Nu mă interesează această expunere media deloc. Repet, eu nu sunt o vedetă. Nu sunt un exemplu pentru nimeni. Nu mă interesează să fiu.

Faptul că Mihaela Rădulescu, una dintre cele mai bune prietene de-ale tale, prezintă show-ul, te ajută? Moral sau din oricare alt punct de vedere?

Nu mă ajuta. Mă inhibă și mai rău. Relația mea de prietenie cu Mihaela este total paralelă cu cea profesională. Lucrez cu Mihaela Rădulescu de 12 ani și sunt prietenă cu Miha de 16 ani. Atunci când lucrez, ea este pentru mine vedeta Mihaela Rădulescu. Am cu ea un raport profesional extrem de serios, care face abstracție total de relația de prietenie. Mihaela Rădulescu este incontestabil definiția cuvântului vedetă în România, singura vedetă feminină reală. Mă inhibă și asta pentru că este normal să mă compar si o fac din punct de vedere al relaxarii, dicției, siguranței, felului de a te prezenta pe scenă si a vorbi cu camera. Pare ușor, dar este o demență. Este infiorător de greu. De aceea există atâta penibil la televizor. Eu am un simț al ridicolului foarte dezvoltat. Sunt extrem de critică în general, dar în special cu mine. Nu accept mediocritatea. Mă dezgustă. N-o pot digera deloc. Da, lângă Mihaela Rădulescu pe scenă, probabil îmi vor tremura genunchii și probabil acesta este și titlul pe care-l veți da interviului.

I-ai cerut părerea Mihaelei în prinvința participării la „Uite cine dansează“? Îi ceri sfaturi?

Prietenei Miha, da i l-am cerut. Sincer, am înțeles ce mi-a explicat, dar nu am reușit să reproduc. Ea s-a născut pentru asta. Eu, nu!

dana-budeanu-si-emil-rengle dansand Dana Budeanu și Emil Rengle la prima ediție „Uite cine dansează“ (Pro TV)

 

Când dansaseși ultima dată înainte de repetițiile pentru „Uite cine dansează“?

În urmă cu doi ani, mi-am dorit să dansez și am început s-o fac cu Emil Rengle, însă am apucat  să ne vedem de două ori, pentru că el a plecat din țară.

 

Cum ai picat tocmai împreună cu Emil?

Mi-am dorit într-adevăr să dansez doar cu el și probabil dacă nu picam cu Emil, nu participam.

 

E un partener exigent?

Foarte. Consideră că pot foarte mult și atunci da, cere maximum. Important este că pot să-i răspund. Noi dansăm de plăcere. El de o viață. Eu de o lună.

 

Te temi de cineva în mod special din concurs?

Nu. De ce m-aș teme? Te referi la a avea acel sentiment de existență a unei concurențe? Nu-l am. Nu l-am avut în viața mea despre nimic și nimeni.

 

Cum arată programul tău acum, că participi la „Uite cine dansează“?

La fel. Foarte aglomerat, plus trei ore de antrenament pe zi. Le-am adăugat, nu le-am scăzut decât din orele de somn, scris și citit (de acestea din urma sunt cea mai tristă).

 

Dar, în rest, fără concurs? Cum arată o zi din viața Danei Budeanu?

Extrem de aglomerată. Nu cunosc un om care să bifeze câte reușesc eu într-o zi. Cel mai important este programul copiilor, în jurul căruia se desfășoară tot ceea ce înseamnă viața mea. Mă trezesc zilnic la 5:45 și mă culc la ora 1:30 – 2:00. Dorm foarte puțin și tot mi se pare mult. Nu lipsesc niciodată de lângă fiicele mele. Se întâmplă poate o dată pe lună să mi se prelungească ceva și să întârzii puțin, dar atât. Programul meu trebuie să se încadreze în orele lor de școală și de somn.

 

Ești o prezență activă în social media și, totuși, nu știm despre tine mai mult decât ne arăți tu…

În general, știm ceea ce ni se arată pe social media, trăim în era aceasta imbecilă a rețelelor de socializare. Ceea ce postez este suficient și este real, din mine. Eu nu fac compromisuri. Nu am de ce. Nu am nici o miză. Nu vreau să par în vreun fel sau în altul. Nu mă interesează. Nu cunosc publicul acestor rețele și, prin urmare, nu mă interesează percepția acestuia despre mine. Deloc. Eu nu sunt o vedetă. Nu-mi doresc și nici nu știu să fiu. A fi vedetă nu înseamnă a fi vizibil și atât. Este o meserie. Iar în România, această meserie extrem de grea, o fac bine foarte puțini. Restul o fac de foame, de sete, de confirmare a propriului eu, din tot felul de motive legate de tot felul de prostii.

 

Pari o persoană dintr-o bucată, poate, câteodată, incomodă, dacă-mi permiți. Doar pari sau chiar așa ești?

Par.

 

Pe lângă „Dana Just Love“, ce ai mai adauga? Dana just…

Love!

Ai multe prietene femei?

Nu. Le număr pe degetele de la o mână. N-am spus ce fel de mână.

 

Care sunt slăbiciunile Danei Budeanu?

Nu am slăbiciuni și nici frici. Am cea mai mare putere: iubirea gratis, totală, dăruită necondiționat, zilnic, continuu. Sunt cel mai puternic om pe care-l cunosc.

 

Citește și – Cum s-a văzut premiera ”Uite cine dansează” pe Instagram

Citește și – Iată-i pe cei 12 concurenți care dansează în această primăvară la Pro TV!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!