Cristina Șișcanu, criticată după ce a început să predea lecții de gramatică online. Cum le-a răspuns răutăcioșilor

De Unica.ro, pe

Cristina Șișcanu a ajuns din nou în atenția fanilor cu unul dintre cele mai recente proiecte le-a început pe rețelele de socializare. Soția lui Mădălin Ionescu a decis să vină în ajutorul celor care îi urmăresc activitatea din mediul online cu lecții de gramatică. Așa a luat naștere proiectul “Gramatica e cool” în cadrul căruia, Șișcanu corectează greșelile gramaticale frecvente ale românilor.

Toate bune și frumoase până aici, doar că, așa cum era de așteptat, ideea ei nu a fost văzută cu ochi buni de toată lumea. Cristina Șișcanu a fost criticată de unii internauți pentru intenția a-i învăța pe ceilalți cum să se exprime corect.

Am intutit că odată ce voi da drumul acestui proiect, “Gramatica e cool”, va începe nebunia și mulți se vor simți lezați deoarece dau lecții de gramatică. În primul rând, nu este vorba că dau eu lecții de gramatică, deși sunt în măsură, 100%. Nu dau lecții de gramatică, ci sintetizez niște reguli care stau la baza exprimării și scrierii corecte în limba română întrucât ne lovim la tot pasul de greșeli.

Voi în loc să vă folosiți de munca mea, pe care o ofer gratis, aruncați cu noroi. Aveți un orgoliu… Mă refer la cei care comentează că de ce să ofer eu lecții de gramatică. De ce vă simțiți lezați? Înseamnă că voi faceți greșeli gramaticale, înseamnă că aveți probleme grave de exprimare. Pentru că oamenii care au o exprimare corectă mi-au lăudat intenția. Orice om este supus greșelilor. Chiar și un profesor poate face greșeli.

Gramatica limbii române nu e ușoară, este grea. Și vă rog frumos să nu mă confundați cu orice personaj de pe Tik Tok, care poate are carențe grave în exprimare – a spus Cristina Șișcanu în cadrul unor serii de InstaStories.

Pentru a le demonstra tuturor că este capabilă să le dea celorlalți lecții de gramatică, soția lui Mădălin Ionescu și-a etalat în fața tuturor diplomele de studii.

Cristina Șișcanu, criticată după ce a început să predea lecții de gramatică online. Cum le-a răspuns răutăcioșilor

Eu știu ce am învățat, cât de mult mai am de învățat. Totuși am niște rezultate pe care nu mi le poate contesta nimeni. Am venit cu dovezi de necontestat, am făcut ‘dosarul’ – cum se spune. aceasta este una dintre diplomele mele la care țin foarte mult.

Am muncit foarte mult, nici nu am avut profesori care să mă pregătească pentru etapa națională la Limba și Literatura Română. Îmi amintesc și acum, înainte de Olimpiada Națională de la Chișinău nu am mai fost aproape o lună la școală, am scris zeci de caiete cu texte necunoscute, comentarii literare, astfel încât să fac față probelor.

Citeşte şi: Giulia Nahmany este din nou la regim. „E wow! Dar nu-l recomand pe termen lung”

Citeşte şi: EXCLUSIV. În lumea lui Denis Roabeș, artistul „The Motans” și noul jurat de la „Vocea României” sezonul 10. „Găsesc cel mai bun confident în mama”

Citeşte şi: Povestea lui David Popovici, primul dublu campion mondial al natației românești

Citeşte şi: Carmen Grebenișan, decizie neaștepată la niciun an de la cununia cu Alex Militaru

Vreau să vă spun că am ajuns cu degetul acesta (n.r. – degetul mediu) imobilizat, din cauza pixului. Efectiv nu îl mai puteam mișca, atât de mult am scris, dar a fost cu rezultat. Și așa sunt și în viața de zi cu zi. Dar știți cine mi-a creat greutățile? Oameni ca voi, care comentați împotriva proiectului meu din online. Nu-i nimic, îmi văd de treabă. Nu înseamnă că mă voi opri pentru că voi comentați urât. Ce pot să vă mai spun? Chiar sunt în măsură să fac acest proiect. Așa că în loc să mai aruncați cu noroi, bucurați-vă de el și încercați să înțelegeți că este util. – a adăugat Șișcanu.

Foto – Instagram / Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!