Andreea Raicu a recunoscut cauza depresiei sale

De Mădălina Manole pe
Andreea Raicu a vorbit pentru prima dată despre unul dintre cele mai dificile momente din viața sa. Vedeta s-a confruntat cu depresie și cu greu a reușit să-i facă față.

Andreea Raicu, în vârstă de 40 de ani, a făcut mărturisiri cutremurătoare despre perioada din viața sa în care i se părea că trăiește inutil și a recunoscut care au fost mpotivele ce au lăsat-o să cadă pradă depresiei: “Ambii părinţi au avut un rol. Mama care avea o influenţă asupra mea în zona creativă şi în zona asta de a performa tot timpul şi îmi spunea că tot ceea ce fac trebuie să fie impecabil, fără greşeală şi ireproşabil. Sunt cele trei cuvinte pe care cred că nu o să le uit niciodată, iar tatăl meu îmi spunea că tot timpul trebuie să fiu foarte deşteaptă că altfel o să râdă lumea de tine şi că nu există “nu pot” şi “nu ştiu”. A spune “nu ştiu” înseamnă că eşti prost şi cumva am crescut cu aceste lucruri şi evident că au început să pună presiune pe mine din ce în ce mai mult pe măsură ce creşteam“ – a povestit Andreea Raicu pentru Pro Tv.

„Am făcut foarte multă psihoterapie şi am citit mult şi am vrut să înţeleg ce se întâmplă cu mine. Nu se poate să ai toate lucrurile astea pe care oricine şi le doreşte şi totuşi să nu fii fericit. Am suferit foarte mult că mama nu era acasă în perioada copilăriei, pentru că era însoţitoare de bord şi plecările ei au lăsat nişte traume foarte puternice. Îmi era foarte dor de ea când eram mică şi nu era şi asta mi-a influenţat foarte mult viaţa şi veşnic am avut această teamă de abandon. După care am început să fac terapie şi din cauza presiunii pe care am simţit-o din partea presei, nu eram obişnuită.. Am avut la un moment dat o relaţie cu o persoană cunoscută şi atunci presiunea a fost extraordinar de mare şi a fost o perioadă în care oriunde mă duceam era cineva în spatele meu, un aparat de fotografiat, cineva care voia să ştie ceva despre viaţa mea. Voiam să rămână doar a mea (…) Am plâns foarte mult, foarte mult, îngrozitor de mult cred că la un moment dat nici nu mai aveam lacrimi să mai plâng“ – a încheiat Andreea Raicu.

Depresia este considerată o boală a acestui secol, a patra ca răspândire pe glob, și din ce în ce mai multe persoane ajung să se confrunte cu această afecțiune. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ un milion de români sunt diagnosticaţi anual cu depresie, iar la nivel mondial, peste 4,4% din populație se confruntă cu aceasta.

Citește și – Răzvan Fodor suferă de depresie și anxietate de 6 luni

Citește și – Poză rară cu Andreea Raicu. Cum arată, de fapt, vedeta nemachiată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro