Alessiah lansează single-ul „See You Follow”. Versurile îi aparțin: „E o piesă care seamănă la mesaj cu piesa Copycat a lui Billie Eilish”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 17 septembrie 2021, 19:38

Toamna aceasta e plină de surprize… muzicale! Alessiah lansează o piesă fresh în limba engleză, numai bună de pus pe repeat, intitulată „See You Follow”. Linia melodică este una ritmată, cu beat uptempo, iar interpretarea lui Alessiah este una cu adevărat catchy. Versurile au fost scrise de artistă și reflectă izbitor realitatea dincolo de magia ecranelor tv sau a rețelelor de socializare.

See You Follow este o piesă foarte personală, care seamănă la mesaj cu piesa Copycat a lui Billie Eilish, de acolo este inspirată. Țin minte că mă uitam la un interviu cu ea și povestea cum piesa are ca mesaj toți oamenii care mereu se iau după alte persoane, despre spiritul de turmă. Deși Billie Eilish, în opinia mea, o duce la un nivel personal, ca o conversație între două persoane, eu am ales să mă refer la generația mea și cele apropiate ei. Cum zic și în piesă, oamenii mereu urmăresc, fie că o fac pe rețelele de socializare, fie că o fac la televizor sau în viața reală și, când o fac, mereu am observat trei lucruri: ori te susțin, ori aleg să te judece sau încearcă să fie ca tine. Când faci muzică, nu toată lumea o va înțelege, asta e sigur, dar multe persoane nici nu încearcă să te înțeleagă și, de aceea, aleg să își creeze această părere că atât timp cât ești un artist și ești urmărit, trebuie mereu să fii perfect. De aici vin versurile cum ar fi Come on, don’t you try, don’t you dare deny, don’t be so shy. Dacă ar fi să o duc și mai departe, am să mă refer la versurile They say that souls can be sold, you’d probably buy the one that’s mine, care ar oglindi cât mai mult invidia care a început să-i macine tot mai mult pe oameni. Judecă, comentează, se poartă urât, dar în interiorul lor și-ar dori viața celuilalt, crezând că este mai bună, mai frumoasă, mai socială, prin simplul fapt că se orientează după informațiile vesele de pe rețelele de socializare, fără a conștientiza că fiecare persoană are propriile probleme, greutăți, nereușite etc.”

Videoclipul, filmat în București, a fost regizat de SAN și ilustrează două fire narative, care deși par a fi distincte la început, ele se suprapun spre finalul clipului. Pe de o parte, este ilustrată o actriță ce interpretează rolul unei cosmonaute care este urmărită de cineva și fuge pentru a scăpa prin pădure, iar, pe de altă parte, este înfățișată Alessiah în prim-plan. Cadrele cu Alessiah alternează, aceasta fiind surprinsă atât singură, în pădure, cât și împreună cu un grup de dansatori într-o parcare. Piesa a fost compusă de Ionuț Catană și produsă de Ion Chirinciuc.

Atât mesajul piesei, cât și mesajul videoclipului, subliniază trendul erei contemporane de a fi prins în jocul rețelelor de socializare, unde toată lumea poate urmări și poate fi urmărită de toată lumea. Mai mult, având în vedere că versurile au fost scrise de Alessiah, acestea pot fi interpretate prin prisma ochilor artistei, care la o vârstă fragedă, se află sub lumina reflectoarelor aproape tot timpul.

Citește și:
Elton John și-a amânat turneul final din cauza unor probleme de sănătate:”Trebuie să mă operez urgent”
Cât costă brățara pe care Simona Halep a purtat-o în ziua cununiei civile cu Toni Iuruc
Iulia Albu, despre ținutele Simonei Halep de la cununia civilă cu Toni Iuruc: „Chiar surprinzător”
Feli, în lacrimi pe Instagram. „Pe noi cineva undeva ne pictează ca fiind perfecți”

Alessiah este una dintre cele mai promițătoare artiste din noua generație, cu potențial atât pe partea de compoziție, cât și în ceea ce privește implicarea sa în zona vizuală a melodiilor pe care le lansează. Alessiah și-a început carieră prin lansarea single-ului „Sunday“.

În primul trimestru al anului 2021, Alessiah a lansat piesa „Darling”, cu un videoclip într-un cadru pop-art. Cea mai recentă piesă a Alessiei, „Why”, a fost lansată în vara anului 2021 și a marcat prima sa colaborare internațională cu artistul nigerian Alpha P. În 2020 a lansat single-urile „Hurricane“, „Waiting For“, „Love Me“ și „I Know”, iar începutul acestui an a venit cu un live session special pentru cele patru melodii, versiuni noi, alături de Muse Quartet. Cu un background muzical format din studii și sute de ore de canto, plus lecții de chitară, parcursul ei muzical este în plină ascensiune.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!