YouTube și Netflix renunță la transmisiunile HD pentru a nu sufoca Internetul

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 20 martie 2020, 15:06

Reprezentanții Uniunii Europene sunt îngrijorați că reţeaua de internet ar putea colapsa sub presiunea traficului la care este supusă în momentul actual. Sunt milioane de oameni izolaţi din cauza epidemiei de coronavirs, care lucrează de la domiciliu, iar traficul pe platformele de streaming a crescut considerabil. În acest context, UE cere renunţarea temporară la emisia HD pentru reducerea consumului.

„Pentru a preveni congestionarea si pentru a asigura accesul la internet, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor şi a utilizatorilor. Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui încurajeze utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut”, se arată în comunicatul Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Heidi Klum și Tom Kaulitz, suspecți de coronavirus

„Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru a încuraja munca la distanţă și învăţământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului”, a spus Comisarul Thierry Breton.

În urma acestui apel făcut de reprezenanții UE, Netflix a anunțat că va reduce cu 25% traficul din Europa pentru a păstra o bună funcționare a infrastructurii internetului.  De asemenea, compania YouTube a anunțat și ea că va minimaliza calitatea streameangului pe teritoriul Uniunii Europene.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!