Satul în care s-au săpat tranșee pentru a opri răspândirea noului coronavirus

De Unica.ro, pe
Într-un sat din Siberia, rușii au săpat tranșee pentru a se izola, în speranța că așa vor putea stopa răspândirea noului coronavirus. Aici au fost raportate 49 de cazuri de COVID-19, la o populație de 390 de locuitori. 

Focarul de infecție a izbucnit la începutul lunii iunie, după un ritul șamanic ținut de cineva din afara localității, despre care ulterior s-a aflat că era infectată cu COVID-19. Satul, aflat la 30 de kilometri de lacul Baikal, are 390 de locuitori, dintre care 49 au fost infectați, iar unul a murit. Alți 62 de oameni au intrat în contact cu persoanele infectate.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Rușii au săpat tranșee pentru a stopa răspândirea noului coronavirus

Autoritățile au luat imediat măsura carantinării întregului sat, dar asta nu i-a împiedicat pe turiști să treacă pe acolo spre Parcul Național Tunka. Astfel, sătenii au început să sape tranșee.

“La început au fost două tranșee, le-am săpat cu tractorul cu plug. Apoi am făcut un șanț mai lat, săpat cu excavatorul. Asta pentru că oamenii puneau trunchiuri de copaci și treceau ușor peste șanț ca să ajungă la râul Irkut” a explicat Dora Khamaganova, secretarul de presă al districtului, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Țara în care purtarea măștii va rămâne obligatorie până la găsirea unui vaccin anti-COVID19

Acum, accesul în sat se face doar printr-un singur punct de trecere, care este tot timpul păzit. Regulile sunt unele foarte stricte. Oaspeții trebuie să spună care este scopul vizitei și li se ia temperatura. De asemenea, aceștia sunt obligați să poarte măști și mănuși de protecție.

“Avem restricții drastice pentru ieșirea și intrarea în sat. Doar cadrele medicale și cei care aduc medicamente și alimente au permisiunea să intre”, a precizat Nadezhda Davayeva, lucrător la punctul de trecere.

Potrivit autoritătilor, satul nu se va redeschide mai devreme de două săptămâni de la vindecarea ultimului pacient.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!