Reacția patronului Loro Piana după ce Vladimir Putin a purtat o geacă de peste 12.000 de euro produsă de firma lui

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 martie 2022, 16:22

În urmă cu câteva zile, președintele rus Vladimir Putin a apărut pe stadionul olimpic din Moscova, pentru a ține un discurs, îmbrăcat cu o geacă marca Loro Piana, în valoare de 12.000 de euro. Pier Luigi Loro, patronul companiei a declarat că s-a simțit “rușinat” să-l vadă pe liderul de la Kremlin îmbrăcat așa.

“Este rușinos din punct de vedere uman” – a spus Pier Luigi Loro, potrivit La Repubblica.

Compania sa este o afacere de familie, dar în 2013, LVMH a cumpărat 80% din firmă. Geaca purtată de Putin peste un pulover alb, sub care se afla o vestă antiglonț, se vinde în Rusia cu circa un milion și jumătate de ruble, peste 12.000 de euro.

Citeşte şi: Mihai Bendeac, filmat în stare de ebrietate în timp ce și-a dat pantalonii jos în mijlocul străzii

Patronul companiei este de părere că Putin și-a achiziționat geaca în urmă cu câțiva ani.

Cred că geaca purtată de Putin a fost cumpărată cu mult timp în urmă. Acestea sunt probleme minore în comparație cu tragedia unui război. Ca firmă, suntem complet solidari cu pozițiile grupului LVMH. Este clar de ce parte am ales să fim. Nu mă simt vinovat pentru acea geacă purtată pe scenă, dar cred că Putin ar trebui să reflecteze asupra masacrului pe care îl comite asupra poporul ucrainean – a spus omul de afaceri.

La începutul lunii martie, gigantul francez LVMH și alte branduri europene de lux și-au întrerupt livrările în Rusia pe termen nelimitat.

Pier Luigi Loro a mai precizat că firma sa ajută populația din Ucraina donând bani mai multor asociații care duc ajutoare acolo.

„Sprijinul pentru populație, în acest moment, este cel mai important lucru. Ucrainenii vor avea tot sprijinul nostru moral și practic”, a mai spus Loro.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!