Noua variantă a rugăciunii „Tatăl nostru” întră în vigoare din ultima duminică a lunii noiembrie

De Unica.ro, pe

Începând cu 29 noiembrie 2020, din prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, urmează să intre în vigoare noul text al rugăciunii „Tatăl Nostru” la liturghiile catolice din majoritatea eparhiilor italiene.

Restul bisericilor pot implementa textul schimbat până la Paştele 2021, informează agenţia italiană ANSA, potrivit Hotnews.

Modificarea versului rugăciunii „Tatăl Nostru” din „nu ne duce pe noi în ispită în „nu ne abandona/nu ne lăsa să cădem în ispită”, a fost susţinută de Papa Francisc, cel care a şi aprobat-o în calitatea sa de suveran al Statului Cetăţii Vaticanului, cât şi de şef al Sfântului Scaun.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Anunţul privind modificarea a fost făcut în urmă cu doi ani de către reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene. Papa Francisc, cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice a declarat că susține înlocuirea versului „Nu ne duce pe noi în ispită”, cu „Nu ne abandona în ispită”, explicând faptul că traducerea din aramaică, limba vorbită de Iisus Hristos și apostoli, poate fi interpretată greșit, ca şi cum Dumnezeu ar conduce oamenii spre păcat.

Citeşte şi: Până acum ai spus-o greșit! Papa Francisc dezvăluie varianta corectă a rugăciunii „Tatăl Nostru”

„«Nu mă lăsa să cad în ispită» este mai potrivit, pentru că omul este cel care cade în păcat şi nu Dumnezeu este cel care îl conduce spre păcat. Un părinte nu face un asemenea lucru, un părinte te ajută să te ridici imediat”, spunea Suveranul Pontif în 2017.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!