Decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară nu ar fi fost provocat de un accident. Ce spune sora solistei

De Unica.ro, pe

În luna decembrie a anului 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, solistă vocală la Opera Română din Iași, s-a stins dinviață la vârsta de 52 de ani. Artista a avut în primăvara aceluiași ani un accident aparent casnic, în urma căruia a suferit un traumatism cranio-cerebral. Maria Nicoară a fost găsită de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, prăbușită pe scările din casa lor, după ce zăcuse opt ore acolo. În cazul acesta a fost deschisă o anchetă, iar soțul mezzosopranei a fost acuzat că a lăsat-o pe soția sa fără ajutor pentru o perioadă îndelungată, acesta cerând ajutorul medicilor a doua zi după accident.

Citeşte şi: Ce decizie a luat soțul fostei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară la o lună de la moartea femeii

În primăvara acestui an, din lipsă de probe, dosarul de omor a fost clasat de autorități. Cu toate acestea rudele Mariei Nicoară suțin în continuare că moartea solistei nu a survenit din cauza unui accident, ci că ar fi fost abuzată fizic. Rudele spun că experții le-au confirmat că fracturile și hemoragiile mezzosopranei ar fi fost provocate de violențe.

„Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul accident casnic, că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări. Și intuiția nu m-a înșelat niciodată.

O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi și am văzut urmările așa-numitului accident casnic, infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.), dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent”, a explicat Elena Hereș, sora mezzosopranei, potrivit bzi.ro.

Sora Mariei Nicoară acuză autoritățile de incompetență.

„Lipsa loviturilor pe părțile proeminente, lipsa vânătăilor pe suprafețe mari pe corp de la contactul cu scările, loviturile situate bilateral și multe alte amănunte pe care le vom prezenta în instanță arată un lucru cert: nu a fost o cădere pe scări!

Am întrebat specialiștii: Atunci ce a fost? Și, după măsurători, comparații, cercetări de ultimă oră în domeniu, specialiștii au concluzionat: a fost violență! Gravitatea, amplasarea și urmările fracturilor demonstrează clar că au existat mai multe episoade de agresiune foarte violentă în acea noapte!”, a mai spus sora solistei.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!