Cum se dezinfectează corect măștile chirurgicale

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 01 aprilie 2020, 17:16
Măștile chirurgicale pot fi refolosite, însă înainte trebuie să le igienizezi. Noi studii arată că virusul rezistă pe ele pentru o scurtă perioadă de timp.
CONȚINUT VIDEO UNICA

Măștile pot fi refolosite. Va fi un moment când nu vom mai putea să le folosim zilnic, după fiecare expunere. Virusul nu persistă mai mult de patru zile pe suprafața măștii, care e o suprafață destul de repelentă, adică nu menține particule. Punem masca respectivă într-o pungă de hârtie, notăm ziua în care am folosit-o și să o folosim peste patru zile”, a explucat medicul imunolog Brândușa Petruțescu pentru Știrile ProTV.

Totodată, masca chirurgicală poate fi dezinfectată prin fierbere.

Citește și: Ce alimente din supermarket să evităm în perioada crizei de coronavirus

„Sunt studii care arată că fierberea trei minute la 100 de grade reduce doar 1% din eficiența măștilor, dar să avem grijă să nu le traumatizăm în timpul fieberii. Punem masca în apă, fierbe trei minute, apoi o spălăm și o lăsăm să se răcească în apă și apoi o punem la uscat”, a precizat medicul imunolog.

Pe de altă parte, alcoolul și clorul distrug materialul din care sunt confecționate măștile. Acestea lărgesc fibrele, ceea ce conduce la creșterea riscului de îmbolnăvire.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!