Ce se întâmpla după ce te vindeci de Covid-19. Rămâi sau nu cu sechele?

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 01 aprilie 2020, 17:25

Numărul persoanelor infectate și al deceselor provocate de noul coronavirus crește zilnic în România, dar odată cu el se mărește și numărul celor care s-au vindecat de Covid-19. Una dintre întrebările care stă pe buzele celor care s-au vindecat este dacă este sau nu posibil să rămâi cu sechele după această boală.

Potrivit studiilor apărute până în prezent, în cazul pacienților infectați cu coronavirus, modificările radiologice pot persista până la patru săptămâni de la debutul simptomelor, acestea fiind însă ameliorate față de perioada spitalizării.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate 

“Chiar dacă o persoană întrunește criteriile de externare (două teste negative la interval de 24 de ore, absența febrei și ameliorarea simptomelor, semnelor clinice și radiologice), aceasta poate prezenta în continuare simptome ușoare pentru următoarele săptămâni”, au explicat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Conform acestora, până în momentul de față nu s-a putut determina, la pacienții vindecați și externați, impactul pe termen mediu și lung al infecției cu coronavirus asupra sistemului respirator și asupra altor organe.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!