ARTA, o expoziție de neratat în luna aprilie la București

De Unica.ro pe
ARTA este o expoziție realizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și care este găzduită în București de galeria Galateca până pe 23 aprilie.

Propunerile proiectului ARTA se articulează în jurul unei dinamici de oscilație între mai multe polarități: fantastic și real, ecologie și tehnologie, frică și joacă, istorie și narațiune, cinism și inocență, autenticitate și simulare, frumusețe plastică și frumusețe estetică a documentului, corp și textile, trame și figuri, eter mental și masivitate a materiei. Publicul are șansa și bucuria de a asocia aceste concepte cu operele artiștilor. Lucrările de artă sunt corpuri care se deplasează cu viteza spiritului, dar rămânând imobile: un punct de plecare în care converg sensul și senzația.

Pentru ARTA, Agenția Defazată a reunit artiști români și francezi cu scopul de a-i incita la un dialog plastic între cele două țări. Scenariul acestei expoziții s-a construit în jurul unui meci care nu are deloc ca finalitate învingerea unei echipe de către alta, ci de a produce efecte stilistice și paradoxuri ludice. Arta este un ecosistem care generează, zilnic, noi specii în timp ce altele cad în uitare… Ce este de fapt specia artistică ARTA? O specie pe cale de dispariție (pictură, instalație, înregistrări video), vânată de prădătorii care vin pe Internet, din spațiul virtual? Sau, dimpotrivă, un  mutant solid ale cărui membre formează un corp elastic și sportiv, capabil să facă un pas fantastic peste Europa, unind România și Franța? Un fel de « Transformer » cultural?

ARTA GALATECA SEZONUL ROMANIA FRANTA

Fiecare expoziție din cadrul proiectului ARTA are de fapt propriul său context, sezon, momentul său fatal de expresie, încarnarea sa, momentul său de apariție. Astfel vizitatorii vor regăsi la Galateca o continuare a unei prime expoziții de la Maison de l’International de la Grenoble, dar cu o plasare a propozițiilor plastice într-un cu totul alt context.

Agenția Defazată este o structură polivalentă fondată de Alexandra Joisten și Bernard Joisten, cu scopul este de a produce evenimente, experiențe artistice și dispozitive de expoziție. Expoziția intinerantă ARTA a fost prezentată la Grenoble între 5 și 28 februarie 2019, la Maison de l’International, iar la București între 4 și 23 aprilie 2019, la Galeria Galateca.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Filmul unui coșmar: tot ce știm despre tragedia crimelor de la Caracal

Filmul unui coșmar: tot ce știm despre tragedia crimelor de la Caracal