A murit Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia. Proprietarul PRO TV avea 56 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 29 martie 2021, 12:20
Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia și proprietarul PRO TV, a fost victima unui accident aviatic petrecut într-o zonă sălbatică din Alaska. 

Miliardarul ceh Petr Kellner și alți cinci oameni au plecat cu elicopterul de la o cabană pentru a schia pe un ghețar din Alaska. Aparatul de zbor s-a prăbușit în zona ghețarului Knik, aflat la aproximativ 80 de kilometri de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska.

Printre cei cinci oameni care și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic s-au  aflat 3 oaspeți ai cabanei Tordrillo Mountain, precum și doi ghizi montani. Autoritățile din Alaska au reușit să îi identifice drept Gregory Harms (52 de ani) din Colorado, Petr Kellner și Benjamin Larochaix (50 de ani) din Cehia, și doi localnici din Alaska – Sean McMannany (38 de ani) și pilotul Zachary Russel (33 de ani), potrivit hotnews.ro.

O a șasea persoană, care a supraviețuit, s-ar afla la spitalul din Anchorage, în stare gravă, dar stabilă.

Până la acest moment nu se cunosc cauzele accidentului, însă acesta este investigat de Autoritatea Națională în Transporturi.

Elicopterul a fost închiriat pentru heli-skiing, adică schiorii ar fi trebuit să urce la altitudine mare cu elicopterul pentru a coborî munții, prin zone sălbatice, cu zăpadă neatinsă.

Citește și: Prima reacție a lui Răzvan Simion după ce Dani Oțil a anunțat că va deveni tată

Femeia care a atacat-o pe Mirela Vaida a avut un complice

Dani Oțil, surprins de colegii de la „Neața cu Răzvan și Dani” după ce a anunțat că va fi tată

De ce a vrut Monica Tatoiu să se sinucidă: „Am vrut să mă arunc de la etaj”

Petr Kellner a devenit proprietarul PRO TV în 2020

Grupul PPF, înființat de Petr Kellner, care potrivit Forbes avea o avere de 17,5 miliarde de dolari și se clasa pe locul 68 în topul publicației, a preluat Central Media Entreprises, compania-mamă a PRO TV, în octombrie 2020.

„Suntem conduși de un sentiment de responsabilitate, având în vedere realizările CME pe aceste rețele TV. Vrem să ne bazăm pe acele succese și pe poziția pe care aceste rețele o ocupă pe piețele lor ca radiodifuzori independenți. Noi așteptăm cu nerăbdare să găsim noi oportunități de afaceri între operațiunile media și serviciile de telecomunicații,” a spus atunci Petr Kellner, acționarul majoritar, potrivit Libertatea.ro.

Acesta și-a început cariera în anii ’90, vânzând produse de birotică și papetărie. Prin intermediul fondului de investiții PPF, a preluat acțiunile mai multor companii privatizate de statul ceh. El a preluat controlul asupra unor afaceri din diverse sectoare, cum ar fi cele bancare, telecomunicații, inginerie, investiții imobiliare, agricultură.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!