Klaus Iohannis, după discuțiile cu președintele Poloniei: „Avem nevoie, urgent, de o consolidare consistentă și echilibrată a Flancului Estic”

De Unica.ro, pe

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că trebuie consolidat Flancul Estic, după o discuție avută cu președintele Poloniei.

După întrevederea cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, Klaus Iohannis a spus că țara noastră va contribui la Grupul de Luptă NATO și la celelalte structuri aliate aflate pe teritoriul polonez, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

„Avem nevoie, urgent, de o consolidare consistentă și echilibrată a Flancului Estic, de o prezență înaintată, unitară și întărită”, a explicat Klaus Iohannis, citat de Libertatea. „Este necesară o prezență militară sporită aliată în țara noastră și în regiunea Mării Negre, ca răspuns cu caracter strict defensiv la agresiunea Rusiei”.

Liderul României a mai adăugat: „Un exemplu clar și necesar în acest sens îl reprezintă crearea cât mai rapidă a unui Grup de Luptă NATO în România. Trebuie să luăm măsuri imediate, cu efecte pe termen lung și voi susține acest lucru și la Summitul NATO care va avea loc acum, joi, la Bruxelles”.

Citește și: Agenția Ria Novosti dezvăluie ideologia Kremlinului din spatele războiului din Ucraina: „Vom trăi din nou în URSS”

Citește și: Strigăt de ajutor din Mariupolul distrus de ruși: „Este secolul XXI și copiii mor din cauza deshidratării. Mor de foame și de sete”

Citește și: Ce spune bărbatul care duce de 20 de ani „un război personal” cu Putin: „Este obsedat de a fi o figură istorică precum Stalin”

Citește și: Cine este generalul Mihail Mizințev, „favoritul lui Putin”: „A ordonat să bombardeze o maternitate, un orfelinat, un teatru, casele civililor”

Cu privire la pregătirea Summitului NATO care va avea loc în iulie, la Madrid, președintele Românie a spus că a decis astăzi, „împreună cu președintele Duda, să organizăm la București un Summit al Formatului B9 pe care îl voi găzdui aici la Cotroceni”.

„Ne vom reuni astfel cu două săptămâni înainte de Summitul aliat pentru a ne coordona pozițiile în ceea ce privește consolidarea substanțială a Flancului Estic”, a explicat Iohannis.

Astăzi, 22 martie, marchează a 27-a zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, după ce țara condusă de Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie primul atac asupra țării conduse de Volodimir Zelenski.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!