Agenția Ria Novosti dezvăluie ideologia Kremlinului din spatele războiului din Ucraina: „Vom trăi din nou în URSS”

De Unica.ro, pe

Instituția de presă prin care Kremlinul își transmite firul narativ, Ria Novosti, a publicat un articol în care este dezvăluită ideologia Kremlinului din spatele războiului din Ucraina.

Este vorba despre un comentariu făcut de analistul politic Petr Akopov, în care e dezvăluită ideologia care a stat la baza declanșării războiului din Ucraina, și anume refacerea URSS. Akopov crede că „epoca de tranziție post-sovietică – era ambiguității, a dublei gândiri, a neclarității” este la final.

„Vom trăi din nou în URSS, dar nu în cea de care se tem antisovieticii sau comuniștii”, a spus el. „Nu, începem să construim o Rusie dreaptă, solidară, suverană. Reînviind ce e mai bun din ce este încorporat în codul nostru național”.

Analistul politic susține că această direcție este dată chiar de poporul rus. „Spiritul istoriei Rusiei, spiritul strămoșilor noștri ne oferă o șansă nu doar să ispășim prăbușirea URSS, ne oferă șansa de a o corecta prin creație, prin renașterea marii Rusii”, a explicat el, citat de Libertatea.

Citește și: Strigăt de ajutor din Mariupolul distrus de ruși: „Este secolul XXI și copii mor din cauza deshidratării. Mor de de foame și de sete”

Citește și: Ce spune bărbatul care duce de 20 de ani „un război personal” cu Putin: „Este obsedat de a fi o figură istorică precum Stalin”

Citește și: Cine este generalul Mihail Mizințev, „favoritul lui Putin”: „A ordonat să bombardeze o maternitate, un orfelinat, un teatru, casele civililor”

Citește și: Vladimir Putin a acceptat să se întâlnească față în față cu Volodimir Zelenski „la un moment dat”

Acesta a mai adăugat: „Dacă nu o folosim, dacă ne agățăm de ruinele lumii vechi și ne limităm la simulacre și falsuri, vom fi zdrobiți – și nici măcar de inamicii noștri, vom fi zdrobiți de istoria lumii, propria noastră neputință și minciuna ne vor ucide. Prin urmare, pur și simplu nu avem dreptul să ne îndoim de capacitatea noastră de a obține rezultatul de care avem nevoie”.

Mai mult, analistul politic își încurajează cititorii să privească Rusia drept „centru al lumii”: „Aici este principalul lucru care ne lipsește și singurul lucru pe care trebuie să-l învățăm cu adevărat de la străini: ideea Rusiei ca centru al lumii. Aceasta nu este mândrie, nu e vorba despre încredere în sine și nici măcar despre șovinism. Gândirea noastră (și nu numai geopolitică) ar trebui centrată pe rus. Așa cum a fost dintotdeauna cu chinezii, care percep întreaga lume drept periferie, orice nu e în Regatul de Mijloc”.

„Și dacă viziunea noastră asupra lumii devine națională, acest lucru nu va face decât să întărească înțelegerea reciprocă cu vecinul nostru și să facă unirea a două mari civilizații mult mai puternică decât era în epoca sovietică. Pentru că noua URSS – o Rusie dreaptă, solidară, suverană – va sta pe cea mai de încredere fundație posibilă”, a mai scris Akopov.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!