Vladimir Putin a acceptat să se întâlnească față în față cu Volodimir Zelenski „la un moment dat”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 martie 2022, 17:52

Vladimir Putin ar fi acceptat să se întâlnească față în față cu Volodimir Zelenski „la un moment dat” pentru a negocia un acord de pace.

Președintele rus Vladimir Putin ar fi acceptat o întâlnire față în față cu Volodimir Zelenski în viitorul apropiat, cu scopul de a negocia un acord de pace, conform corespondentului BBC Lyse Doucet, citat de Express. Liderul rus a cedat la insistențele diplomaților săi de top, acceptând că va trebui să participe el personal la negocierile de pace cu Zelenski.

„Diplomații discută, negociatorii discută”, a explicat Doucet, citat de ProTV. „Înțelegem că președintele Putin a fost în sfârșit de acord să se întâlnească, la un moment dat, cu președintele Zelenski, care a cerut o întâlnire directă încă din ianuarie”.

Doucet a mai spus că există mai mulți mediatori care vor să se implice: „Nu a spus-o în public, el spune exact contrariul în public. Dar înțelegem că există foarte mulți mediatori dornici – toți vor să se laude că au pus capăt acestui război”.

Citește și: Ce studii are de fapt Volodimir Zelenski. Actualul președinte și fostul comediant are o altă profesie de bază

Citește și: Cine decide dacă Vladimir Putin este criminal de război?

Citește și: Starea deplorabilă a mașinilor cu care au fugit din calea războiului locuitorii din Mariupol

Citește și: Rusia a ajuns la un acord cu Ucraina cu privire la centrala de la Cernobîl

Conform informațiilor lui Doucet, premierul israelian Naftali Bennett și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care au avut recent discuții cu Vladimir Putin, au spus că președintele rus se va întâlni cu omolugul să ucrainean „la momentul potrivit”.

Moscova și Kiev negociază pe șase puncte, după cum urmează: neutralitatea Ucrainei, dezarmarea și garanții de securitate, așa-zisa „denazificare”, hotărârea ca limba rusă să devină a doua limbă oficială în Ucraina, și obligația ca Ucraina să recunoască Peninsula Crimeea, precum și teritoriile Donețk și Luhansk ca părți ale teritoriului Federației Ruse.

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a spus: „Cele două tabere încă negociază asupra unor aspecte concrete şi, întrucât suntem în contact cu echipele de negociere, dispunem de următoarele detalii și informații: constatăm că părțile sunt aproape de un acord cu privire la aspectele fundamentale”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!