Ce studii are de fapt Volodimir Zelenski. Actualul președinte și fostul comediant are o altă profesie de bază

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 martie 2022, 14:51

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, uimește o lume întreagă prin reziliența sa în vremuri de război, precum și felul în care nu își părăsește țara la nevoie.

Volodimir Zelenski este președintele Ucrainei în vremuri deloc favorabile, dar a impresionat o lume întreagă prin felul în care gestionează conflictul iscat de președintele rus, Vladimir Putin, în Ucraina. Mulți oameni știu deja că Volodimir Zelenski a fost înainte actor de comedie, dar profesia lui de bază este alta.

Astăzi este al șaselea președinte din istoria Ucrainei și unul dintre cei mai celebri președinți din lume, dar el nu a știut mereu că acesta va fi drumul său. El s-a născut pe 25 ianuarie 1978 la Kryvyi Rih, în Ucraina. Tatăl lui, Oleksandr Zelenski, este profesor și șef de cibernetică și hardware de calcul la Universitatea de Stat de Economie și Tehnologie Kryvyi Rih. Mama sa era inginer, în timp ce bunicul lui a servit în Armata Roșie în al Doilea Război Mondial.

Ce studii are de fapt Volodimir Zelenski. Actualul președinte și fostul comediant are o altă profesie de bază

Un copil singur la părinți, Zelenski a crescut în Erdenet, Mongolia, unde tatăl lui a lucrat patru ani. El a studiat dreptul la Universitatea Economică Națională din Kiev, potrivit Antena 1. Nu a practicat dreptul decât timp de două luni, pentru că a preferat să urmeze calea comediei.

Citește și: Cine decide dacă Vladimir Putin este criminal de război?

Citește și: O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

Citește și: Ce locuri de muncă primesc refugiații din Ucraina care decid să rămână în România

Citește și: Războiul din Ucraina, văzut prin ochii unui veteran din al Doilea Război Mondial: „Mă înfioară. Un război nedrept, care n-ar trebui să existe”

Zelenski a simțit chemarea pentru arta spectacolului încă din copilărie. El participa la producții scenice școlare. Când era în clasa a unsprezecea, el a dezvoltat un interes pentru emisiunea rusă (și fost sovietică) de umor KVN. Este o emisiune în care echipele concurente oferă răspunsuri amuzante la întrebări. În anii 1990, actualul președinte al Ucrainei s-a alăturat acestei emisiuni.

Ulterior, în 1997, Zelenski a lansat Kvartal 95, o platformă pe care a folosit-o pentru a produce emisiuni pentru postul TV ucrainean 1+1. În 2005, echipa lui s-a mutat la canalul TV ucrainean Inter, unul dintre cele mai vizionate posturi TV de acolo, iar acest lucru i-a crescut mult popularitatea.

Zece ani mai târziu, el a jucat rolul unui profesor de liceu devenit președinte, în serialul „Slujitorul Poporului”, lucru care l-a făcut să fie foarte îndrăgit de poporul ucrainean.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!