Ce locuri de muncă primesc refugiații din Ucraina care decid să rămână în România

De Unica.ro, pe

Refugiații din Ucraina care se hotărăsc să rămână în România vor putea să se angajeze în mai multe domenii, chiar dacă nu cunosc limba română.

Oamenii din Ucraina care au fugit de război și vor să rămână în România se pot angaja în call-center-uri, în domeniul HoReCa sau în construcții, potrivit Roxanei Drăghici, director de vânzări la eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară. Platforma eJobs a creat o secțiune specială cu anunuri cu locuri de muncă în limbra ucraineană, oferind asistență ucrainenilor care vor să se angajeze.

Un angajat din domeniul relații cu clienți câștigă, în medie, 2.740 de lei net pe lună. În sectorul hotelurilor, cafenelelor și restaurantelor, media ajunge la 2.850 lei pe lună, pe când în domeniul construcțiilor salariul lunar este de 4.000 de lei, potrivit Salario, comparatorul de salarii.

Pe eJobs sunt în acest moment peste 4.500 de joburi în alimentație/HoReCa, peste 5.500 de joburi în sectorul de relații cu clienții și call-center și peste 3.300 de locuri de muncă în construcții/instalații, după cum relatează Libertatea.

Citește și: Războiul din Ucraina, văzut prin ochii unui veteran din al Doilea Război Mondial: „Mă înfioară. Un război nedrept, care n-ar trebui să existe”

Citește și: Starea deplorabilă a mașinilor cu care au fugit din calea războiului locuitorii din Mariupol

Citește și: Cine decide dacă Vladimir Putin este criminal de război?

Citește și: O ucraineancă, mama a 12 copii, dintre care 6 înfiați, a murit pe frontul de luptă, la numai 48 de ani

„Cei care cunosc limba engleză, de exemplu, pot să candideze, cel puțin teoretic, pentru aproape orice oportunitate de angajare disponibilă, dacă angajatorul e deschis la echipe multiculturale”, a spus Roxana Drăghici. „Cu atât mai mult cu cât recrutarea cetățenilor ucraineni poate fi o soluție pentru a acoperi deficitul de talente din piață”.

Pentru ca găsirea unui job să fie mai ușoară pentru refugiații din Ucraina, eJobs a creat o secțiune specială cu sute de anunțuri de joburi în ucraineană. Roxana Drăghici a mai adăugat: „În același timp, pentru a duce joburile cât mai aproape de cetățenii ucraineni, acestea vor ajunge și pe una dintre cele mai mari platforme de joburi din Ucraina”.

Pentru ucrainenii care vor un astfel de job există trei opțiuni:

  • Pot suna sau scrie direct pe numerele de telefon sau adresele de e-mail din anunțurile de angajare.
  • Pot aplica prin intermediul eJobs, completându-și CV-ul în engleză direct pe platformă.
  • Pot suna la 0374.40.44.78, în cazul în care au nevoie de ajutor din partea eJobs în procesul de aplicare.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!