Strigăt de ajutor din Mariupolul distrus de ruși: „Este secolul XXI și copiii mor din cauza deshidratării. Mor de foame și de sete”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2022, 17:56

Mariupol se numără printre orașele din Ucraina care au fost cel mai violent atacate de invadatorii ruși, iar mesajele oamenilor de acolo descriu o viață de coșmar.

Orașul Mariupol, oraș-port la Marea Azov cu peste 440.000 de locuitori, continuă să fie atacat violent de armata rusă. Viceprimarul Mariupolului, Serhi Orlov, a spus pe 17 martie că „în jur de 90% din clădiri au fost bombardate” în orașul său. Căile de comunicații au fost întrerupte, încercările de a livra alimente și medicamente au eșuat, iar evacuările se fac cu mare dificultate, întrucât invadatorii ruși refuză să înceteze focul.

Victoria, o femeie de 27 de ani care a reușit să fugă din Mariupol, a povestit pentru BBC despre ororile care se petrec pe malul Mării Azov. Oamenii de acolo au rămas fără hrană și fără apă, iar Victoria cunoaște cel puțin trei copii care au murit din cauza deshidratării.

Femeia a reușit să fugă într-un sat care se află la 20 de kilometri de Mariupol. „Orașul este absolut distrus”, a zis ea, citată de Libertatea. „Oamenii stau în subsoluri, dar nici măcar asta nu este sigur. Rușii bombardează încontinuu, așa că până și pivnițele sunt distruse”.

Citește și: Cine este generalul Mihail Mizințev, „favoritul lui Putin”: „A ordonat să bombardeze o maternitate, un orfelinat, un teatru, casele civililor”

Citește și: Ce studii are de fapt Volodimir Zelenski. Actualul președinte și fostul comediant are o altă profesie de bază

Citește și: Ce spune bărbatul care duce de 20 de ani „un război personal” cu Putin: „Este obsedat de a fi o figură istorică precum Stalin”

Citește și: Vladimir Putin a acceptat să se întâlnească față în față cu Volodimir Zelenski „la un moment dat”

Totodată, Victoria a mai spus că oamenii din Mariupol nu au acces la hrană sau apă. Informația oferită de ea în contextul în care în presă deja a apărut povestea fetiței de șase ani, moartă de sete sub dărâmăturile casei bombardate. „Sunt cel puțin trei copii despre care știu eu că au murit de sete”, a subliniat ea. „Este secolul XXI și copii mor din cauza deshidratării. Mor de de foame și de sete”.

Regretul cel mai mare al Victoriei este că nu a reușit să îi ajute și pe alți membri ai familiei sale să părăsească Mariupolul: „Voi rămâne în Ucraina și voi încerca să-mi salvez familia. Mariupol este viața mea, nu vreau și nu înțeleg de ce să părăsesc orașul meu, țara mea, din cauza Rusiei”.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei a spus despre generalul-colonel rus Mihail Mizințev, care conduce operațiunile de distrugere din Mariupol: „A ordonat să bombardeze o maternitate, un orfelinat, un teatru, casele civililor. El distruge Mariupolul, așa cum obișnuia să distrugă orașele siriene”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!