Cine este generalul Mihail Mizințev, „favoritul lui Putin”: „A ordonat să bombardeze o maternitate, un orfelinat, un teatru, casele civililor”

Asediul asupra orașului Mariupol din Ucraina este condus de generalul-colonel rus Mihal Mizințev, cunoscut drept „favoritul lui Putin”.

Mihail Mizințev este cel care conduce operațiunile de distrugere din Mariupol, regiunea Donețk, și a coordonat și operațiunile Federației Ruse în Siria, potrivit declarațiilor consilierului ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerașenko, pe canalul său de Telegram, citate de Gazeta.

Gerașenko a spus, conform Libertatea, pe Telegram că Mizințev este „generalul favorit al lui Putin. El este șeful Centrului Național pentru Managementul Apărării Federației Ruse din decembrie 2014, general-colonel din 2017”.

„A ordonat să bombardeze o maternitate, un orfelinat, un teatru, casele civililor”, a mai subliniat consilierul ministrului afacerilor interne al Ucrainei. „El distruge Mariupolul, așa cum obișnuia să distrugă orașele siriene”.

Citește și: Războiul din Ucraina, văzut prin ochii unui veteran din al Doilea Război Mondial: „Mă înfioară. Un război nedrept, care n-ar trebui să existe”

Citește și: Vladimir Putin a acceptat să se întâlnească față în față cu Volodimir Zelenski „la un moment dat”

Citește și: O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

Citește și: Ce studii are de fapt Volodimir Zelenski. Actualul președinte și fostul comediant are o altă profesie de bază

Potrivit Reuters, Mizințev este cel care a cerut capitularea orașului Mariupol. „Depuneți armele!” a spus acesta într-un briefing al Ministerului Apărării de la Moscova. El și-a justificat cererea, spunând că „este o teribilă catastrofă umanitară. Tuturor celor depun armele li se garantează ieșirea în siguranță din oraș”.

Ucraina a respins cu putere ultimatumul oferit de armata rusă de a preda orașul. Mesajul transmis de Piotr Andriușenko, consilier al primarului din Mariupol, a fost: „Vom lupta până la ultimul dintre soldații noștri”.

Viceprimarul Mariupolului, Serhi Orlov, a spus pe 17 martie că „în jur de 90% din clădiri au fost bombardate” în orașul său. Căile de comunicații au fost întrerupte, iar încercările de a livra alimente și medicamente au eșuat. Mai mult, evacuările se fac cu mare dificultate, întrucât armata rusă nu încetează focul. Oficialii ucraineni susțin că bombardamentele ruse au ucis 2.500 de civili.

Orașul Mariupol este un oraș-port la Marea Azov, cu peste 440.000 de locuitori, iar imaginile surprinse din satelit arată clădiri rezidențiale devastate, magazine în flăcări și parcuri distruse de asediul rus.

Foto – Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!