Guvernul României, după isteria cu benzina: vom sancționa „orice încercare de a provoca dezechilibre şi induce dezinformări în spaţiul public”

De Unica.ro, pe

Guvernul a anunțat că va sancționa prin orice mijloace are la dispoziție orice încercare de a provoca dezechilibre și a induce dezinformări în spațiul public.

În lumina evenimentelor recente, în care un zvon malițios cu privire la prețul benzinei a indus panică în rândul românilor, Guvernul României a postat un mesaj pe Facebook, în care vorbește despre sancțiunile pe care le vor aplica în ceea ce privește orice încercare de a provoca dezechilibre în societate.

„Guvernul României dezaprobă şi va sancţiona prin pârghiile pe care le are la îndemână orice încercare de a provoca dezechilibre şi induce dezinformări în spaţiul public”, se arată în mesajul de pe Facebook, citat de Digi24. „Lumea întreagă şi România, deopotrivă, traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate şi efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări şi dezinformare. Urmărim inclusiv aceste aspecte şi luăm măsuri pentru a contracara războiul informaţional şi încercările de a crea instabilitate şi răspândi panica nejustificat în rândul populaţiei”.

Totodată, Guvernul României îndeamnă românii să filtreze cu „bună credinţă, raţiune şi responsabilitate” informațiile pe care le întâlnesc și să nu ia decizii „sub impulsul unor știri neverificate”: „Să nu ne lăsăm conduşi de reacţii pripite, sub impulsul unor ştiri neverificate din surse credibile! Avem mare nevoie, mai ales în contextul acestui război hibrid, să filtrăm cu bună credinţă, raţiune şi responsabilitate informaţiile care ne parvin”.

Citește și: Ministrul de Externe al Rusiei continuă propaganda rusă: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”

Citește și: Un bărbat din Tecuci a cumpărat 1.000 de litri de motorină într-un container de plastic care s-a răsturnat pe șosea

Citește și: Realitatea paralelă prezentată de propaganda rusă: „Asistăm neputincioşi la uciderea în direct a presei ruse independente”

Citește și: Șeful diplomației europene: NATO nu va participa la război, pentru că ar începe „al treilea război mondial, un război nuclear”

Mai mult, Guvernul a mulțumit Romanian Business Leaders, pentru demersurile pe care le-au inițiat în vederea contracarării războiului informațional. Într-un comunicat transmis de Romanian Business Leaders, în România există grupuri care propagă informații „false sau pe jumătate adevărate, care împrăştie panica pentru câştiguri politice, de imagine sau pentru a ajuta Rusia putinistă”.

Mai mult, în comunicat se mai arată că România se află în plin război informațional: „România este în pericol grav de dezinformare. Este singurul război în care ne aflăm deja – acela al informaţiilor false, al fake-news-urilor. Cu acesta ne vom bate. Şi va fi un război greu”.

„Trebuie să ne mobilizăm rapid cu toţii: Guvern, mediu de afaceri, societate civilă şi presa responsabilă”, mai subliniază Romanian Business Leaders. „Trebuie să ne înarmăm cu toate resursele de comunicare de care dispunem pentru a contracara informaţiile false care ar putea destabiliza ţara noastră. Războiul informaţiilor este un război greu, în care e nevoie de resurse, de profesionalism, de răbdare şi de discernământ. Şi e nevoie de fiecare dintre noi pentru a învinge”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!