Șeful diplomației europene: NATO nu va participa la război, pentru că ar începe „al treilea război mondial, un război nuclear”

De Unica.ro, pe

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a acuzat Rusia că „bombardează sistematic orașele ucrainene” și că NATO nu va participa la război.

Josep Borerell a insistat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, va trebui să dea socoteală pentru faptele sale. Oficialul european a mai zis că NATO dorește evitarea extinderii conflictului, motiv pentru care va căuta să nu intre în acest război.

„Ruşii bombardează sistematic oraşele ucrainene”, iar armată rusă „știe să o facă bine”, după cum a demonstrat la Alep, în Siria, și în Groznîi, în Cecenia, potrivit declarațiilor lui Borrell, într-un interviu acordat postului France Info, citat de Agerpres.

Când a fost întrebat dacă este de părere că Moscova are intenția de a ataca civili (și, prin urmare, să comită o crimă de război), Borrell a spus, potrivit Digi24, că rușii „bombardează sistematic oraşele […] acolo unde trăiesc civili. […] Nu caută obiective militare”, întrucât nu pot învinge rezistența ucraineană.

Citește și: Ministrul de Externe al Rusiei continuă propaganda rusă: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”

Citește și: Realitatea paralelă prezentată de propaganda rusă: „Asistăm neputincioşi la uciderea în direct a presei ruse independente”

Citește și: Este oficial: civilii din Ucraina pot trage în invadatorii ruși care le atacă țara

Citește și: Ilie Năstase, despre războiul dintre Rusia și Ucraina: „Mie mi-e frică”

Șeful european a mai spus înt-run interviu acordat postului TV spaniol La Sexta, în cadrul emisiunii El Objectivo, că autoritățile de la Beijing ar putea juca un rol important în încheierea războiului din Ucraina, pentru că „nimeni nu are aşa o influenţă asupra Rusiei” cum are China.

„Trebuie găsite ţări care nu sunt implicate în conflict”, a zis Borrell. „Dacă China ar vrea, ar putea juca un rol important în soluţionarea acestui conflict”. Oficialul a mai spus că întâlnirea dintre ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, și ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, „reprezintă un pim pas” pentru găsirea unei soluții a conflictului.

Totodată, Borrell a mai subliniat că NATO nu vrea să intre în acest război, pentru că dacă Alianța s-ar implica, ar însemna că începe „al treilea război mondial, un război nuclear”. Din această perspectivă, el spune că amenințările cu apăsarea „butoanelor nucleare” sunt extrem de iresponsabile și Europa nu va intra în acest joc.

Foto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!