Este oficial: civilii din Ucraina pot trage în invadatorii ruși care le atacă țara

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 martie 2022, 15:08

De acum înainte, civilii din Ucraina vor putea trage în invadatorii ruși care le atacă țara, potrivit unei noi legi.

O nouă lege, conform căreia civilii ucraineni pot deschide focul asupra soldaților ruși care atacă Ucraina, a intrat în vigoare luni, potrivit publicațiilor ucrainene, citate de DPA și Agerpres. Moscova deja a condamnat noua legislație.

Pe lângă cetățenii ucraineni, și străinii și apatrizii care trăiesc legal în țară pot obține arme pe care să le folosească împotriva soldaților ruși care bombardează Ucraina.

Furnizarea armelor umează să fie reglementată de Ministerul de Interne. Orice arme și muniții furnizate în această perioadă trebuie returnate în cel mult 10 zile de la încheierea legii marțiale, care este acum activă în Ucraina.

Citește și: Dezastrul despre care nu se vorbește: poluarea profundă și de durată a aerului și apei din Ucraina, ca rezultat al războiului rus

Citește și: Zi decisivă pentru încheierea războiului din Ucraina. Negocierile dintre miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina s-au încheiat

Citește și: Joe Biden, președintele SUA: „Ucraina nu va fi o victorie pentru Putin. Războiul va lăsa Rusia mai slabă și lumea mai puternică”

Citește și: Imagini emoționante din Odesa: o fanfară cântă „Don’t worry, be happy” în așteptarea atacului Rusiei

Kremlinul a criticat noua lege. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis, citat de Libertatea: „Dacă cineva cu o armă în mână atacă un soldat rus, atunci devine la rândul său o ţintă”.

Autoritățile ucrainene au dat încă de la începutul războiului arme de asalt și muniție la întâmplare, mai ales în zona Kievului. Drept rezultat, au izbucnit schimburi de focuri, care au încetat abia după impunerea unei interdicții de circulație strictă.

Cele mai noi statistici ONU arată că bilanțul victimelor civile a urcat la 1.424, din care 516 morți și 908 răniți. Cu toate astea, propaganda rusă continuă. Rusia continua să își asigure cetățenii că forțele ruse nu au atacat Ucraina și că țara a fost nevoită să desfășoare o „operațiune militară specială”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!