Joe Biden, președintele SUA: „Ucraina nu va fi o victorie pentru Putin. Războiul va lăsa Rusia mai slabă și lumea mai puternică”

De Unica.ro, pe

Joe Biden, președintele SUA, a spus într-o conferință de presă că războiul din Ucraina va lăsa „Rusia mai slabă și lumea mai puternică”.

Joe Biden a anunțat într-o conferință de presă organizată de Casa Albă că a interzis importurile de petrol rusesc în SUA și că urmează un nou pachet de sancțiuni pentru Kremlin. Mai mult, a spus că SUA va continua să ofere sprijin militar, financiar și umanitar pentru Ucraina și milioanele de oameni forțați să își părăsească căminele din cauza invadatorilor ruși, după cum relatează CNN.

„Am vorbit cu președintele Zelenski de mai multe ori, mă consult cu Aliații, cu toții susținem poporul ucrainean”, a spus Biden, conform Libertatea. „Am oferit asistență de securitate de un miliard de dolari. Trimitem zilnic echipament militar, coordonăm livrările pe care le efectuează alte țări, Germania, Finalnada Olanda. Oferim sprijin umanitar Ucrainei sau refugiaților ucrainem. Lucrăm cu organizațiile umanitare, trimitem alimente, apă, medicamente”.

Președintele american a mai spus că vicepreședintele Kamala Harris va merge în următoarele zile în Polonia și în România, pentru a putea discuta cu „partenerii noștri din Alianță”. Totodată, Biden a avut discuții cu omologii săi din Franța, Germania și Marea Britanie, pentrua decide ce noi sancțiuni pot aplica Rusie, care să „să creeze pagube unei economii rusești care se prăbușește”.

Citește și: O familie din Moscova lăsată fără curent, după ce copilul lor de 12 ani a strigat „Glorie Ucrainei” la școală

Citește și: Imagini emoționante din Odesa: o fanfară cântă „Don’t worry, be happy” în așteptarea atacului Rusiei

Citește și: Șeful NATO: „Vom proteja și apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”

Citește și: Zelenski retrage soldații ucraineni din toate misiunile de menținere a păcii din lume

„Companii mari se retrag cu totul din Rusia, deși nu le cere nimeni”, a mai zis Biden. „Bursa SUA nu mai tranzacționează active rusești. Urmărim infracțiunile oligarhilor ruși, alături de partenerii europeni. Trebuie să împărtășească și ei durerea poporului ucrainean”.

El a mai vorbit și despre felul în care reacția poporului ucrainean a inspirat o lume întreagă. „Poporul ucrainean a inspirat lumea”, a zis Biden. „Războiul lui Putin a provocat o suferință enormă și rușilor. El continuă pe acest drum sângeros, indiferent de costuri. A distrus spitale, școli, a atacat o centrală nucleară, a obligat aproape 2 milioane de oameni să plece din țara lor. A încălcat încetarea focului, orice cale de diplomație”.

Biden a mai subliniat: „Dar Putin poate cuceri un oraș, nu poate lua toată țara. Ucraina nu va fi o victorie pentru Putin. Războiul va lăsa Rusia mai slabă și lumea mai puternică”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!