Ministrul de Externe al Rusiei continuă propaganda rusă: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”

De Unica.ro, pe

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, susține că țara lui nu plănuiește să atace alte țări, și că nu a atacat „nici Ucraina”.

Într-o conferință de presă, după întâlnirea cu omologul său ucrainean, Dimitro Kuleba, în Antalya, Turcia, ministrul de Externe al Rusiei a spus că țara lui nu plănuiește să atace alte țări. Mai mult, el susține că Rusia nu a atacat nici Ucraina.

„Nu plănuim să atacăm alte ţări”, a declarat Lavrov, după întrevederea cu Kuleba, potrivit Adevărul. „Noi nu am atacat nici Ucraina”. Mai mult, el a zis că cei care trimit arme și mercenari în Ucraina vor răspunde pentru acțiunile lor.

Pe de altă parte, Dmitro Kuleba a spus că regretă faptul că nu s-au făcut progrese în ceea ce privește unui armistițiu în Ucraina: „Am evocat un armistiţiu, însă nu s-a realizat niciun progres în acest sens”.

Citește și: Realitatea paralelă prezentată de propaganda rusă: „Asistăm neputincioşi la uciderea în direct a presei ruse independente”

Citește și: Este oficial: civilii din Ucraina pot trage în invadatorii ruși care le atacă țara

Citește și: Dezastrul despre care nu se vorbește: poluarea profundă și de durată a aerului și apei din Ucraina, ca rezultat al războiului rus

Citește și: Zi decisivă pentru încheierea războiului din Ucraina. Negocierile dintre miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina s-au încheiat

Kuleba susține că situația cea mai dificilă este în Mariupol, orașul ucrainean de pe malul Mării Azov, care este bombardat intens de armata rusă. Lavrov nu s-a angajat în deschiderea unui coridor umanitar pentru evacuarea orașului.

Discuțiile dintre Kuleba și Lavrov au avut loc în prezența omologului lor turc, Mevlut Cavusoglu. Acesta din urmă susține că obiectivul reuniunii este de a deschide calea către un posibil summit între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, sub medierea omologului lor turc, Recep Tayyip Erdogan. Turcia este un stat NATO care menține relații strânse atât cu Rusia, cât și cu Ucraina, încercând să medieze războiul rus dintr-o poziție de neutralitate.

În Rusia, jurnaliștii nu au voie să folosească cuvântul „război” pentru a descrie războiul pornit de Putin în Ucraina, fiind obligați să se refere la el drept „operațiune militară specială”. „Asistăm neputincioşi la uciderea în direct a presei ruse independente”, a spus Jeanne Cavelier, responsabila biroului pentru Europa de Est şi Asia Centrală din cadrul Reporteri fără Frontiere (RSF) într-un comunicat de presă, citat de Digi24.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!