Singurul motiv pentru care te odihnești atât de bine când dormi la hotel

Puține lucruri se compara cu confortul unui somn odihnitor într-o camera de hotel. Dacă atunci când mergi în vacanță este normal să te simți deconectată și relaxată, cum se explică faptul că dormi la fel de bine în camera ta de hotel și atunci când ești plecată într-o delegație de serviciu? Jurnaliștii de la Huffington Post cred că au găsit răspunsul la întrebarea: de ce patul de la hotel este mai confortabil decât cel din dormitorul tău?

Detaliul care face diferența este dat de culoarea și textura așternuturilor de pat. Poate că ai observat deja că acestea sunt de fiecare dată deschise la culoare și foarte moi. Aceste două lucruri sporesc confortul patului și îi dau încăperii un aspect elegant și luxos. Imaginează-ți doar cum ar fi să ajungi acasă și să te întinzi într-un pat acoperit cu o astfel de lenjerie splendidă, fabricată din materiale de calitate. Cu siguranță dormitorul tău ar căpăta un aer care te invită la odihnă și relaxare.

„Vizual, ideea unui pat aspectuos este foarte importantă. Conotația luxoasă dată de așternuturi contribuie direct la calitatea somnului”, este de părere Erin Hoover, vicepreședintele echipei de design al lanțului de hoteluri Westin&Sheraton.

La începutul anilor ’90, ideea unui pat de hotel acoperit cu așternuturi albe nu era foarte populară. Cele mai multe unități de cazare foloseasu lenjerie colorată, care era mai ușor de întreținut și curățat. Însă introducerea lenjeriilor deschise la culoare a revoluționat modul în care hotelurile își întâmpină și își impresionează oaspeții.

„Se creează acel efect de cameră proaspăt renovată, care are un impact pozitiv asupra clienților. Cu cât designul este mai simplu, cu atât efectul este unul mai intens resimțit”, mai spune Hoover.

Lenjeria de pat în nuanțe delicate, pale, este ușor de integrat în orice tip de design: modern, rustic, eclectic sau clasic. Știi deja senzația de confort pe care o ai atunci când ieși din duș, îmbraci pijamalele tale preferate și te bagi în patul cu așternuturi proaspăt schimbate, care încă miros a balsam de rufe. Această senzație plăcută este amplificată și păstrată mai mult timp când materialul lenjeriei de pat este unul plăcut la atingere și fabricat din țesături naturale.

Bumbacul este unul dintre cele mai bune materiale pentru lenjeriile de pat, deoarece îți lasă pielea să respire și nu te face să transpiri, este moale și fin la atingere, ușor de spălat și rezistent la uzură. Spre deosebire de materialele sintetice, bumbacul nu provoacă alergii și îți va fi mult mai ușor să adormi într-un mediu în care te simți în deplin confort.

Pentru a-ți păstra așternuturile în perfectă stare, ai grijă să le depozitezi într-un loc uscat, după ce le-ai spălat și le-ai călcat. Poți urmări și clipul de mai jos, dacă vrei să afli cum trebuie împăturită lenjeria de pat, astfel încât să nu mai facă inesteticele cute și să se șifoneze.

 

Acum știi ce ai de făcut pentru a-ți transforma patul într-o oază de relaxare, în care să te odihnești cât mai bine și să te trezești cu bateriile reîncărcate a doua zi.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Nenad Aksic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate
Vă recomandăm: